Θεσσαλονίκη: Κόπασαν οι δυνατοί άνεμοι- Με αλυσίδες η κυκλοφορία στα ορεινά

Θεσσαλονίκη: Κόπασαν οι δυνατοί άνεμοι- Με αλυσίδες η κυκλοφορία στα ορεινά
eurokinissi

Kόπασαν οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν από το πρωί σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, ενώ η άνοδος της θερμοκρασίας περιόρισε τα προβλήματα που δημιούργησε η χιονόπτωση σε σημεία του οδικού δικτύου.

Στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας των δυνατών ανέμων, η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει σε 14 περιπτώσεις για κοπές δένδρων, καθώς και 5 περιπτώσεις για να απομακρύνει αντικείμενα που παρασύρθηκαν από τον αέρα. Από τις πτώσεις δένδρων σημειώθηκαν μικροζημιές σε τρία αυτοκίνητα. Αντίστοιχα, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η Πυροσβεστική χρειάστηκε να προχωρήσει σε 13 κοπές δένδρων, στη Δυτική Μακεδονία σε 5 και στη Θεσσαλία σε 6.

Στη Φλώρινα, όπου χιόνισε τις πρωινές ώρες, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ανοίξουν αύριο με καθυστέρηση (στις 9 το πρωι) ενώ με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στην επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από το 18ο έως το 30ο χλμ. και Καστοριάς - Φλώρινας, από το 18ο έως το 28ο χλμ.

Εξαιτίας της χιονόπτωσης, αλλά και του παγετού που επικρατεί, κυρίως τις βραδινές ώρες, η χρήση αλυσίδων είναι απαραίτητη και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο Δρανιά – Οργάνη – Σμιγάδα - Μυρτίσκη – Άνω Βρυσίνη, Κάρδαμος – Κύμη και στο επαρχιακό δίκτυο Ν. Σάντας- Κέχρου, μετά το 7ο χλμ (νομός Ροδόπης), στην παλιά επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού, μέσω Χολομώντα (νομός Χαλκιδικής), στην επαρχιακή οδό Κερασιάς – χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας, από 9ο έως 25ο χλμ (νομός Πέλλας), καθώς και στην επαρχιακή οδό Καλλιπεύκης – Π. Παντελεήμονα (όρια Ν. Πιερίας), διασταύρωση "Βρύση του Κατή" (νομός Λάρισας).

Με απόφαση του διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, λόγω του χιονιού που έπεσε το πρωί, απαγορεύεται η διέλευση βαρέων οχημάτων, από τη Βουλγαρία προς την Ελλάδα, μέσω του Ορμενίου, εφόσον αυτά δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Εξάλλου, στο Κιλκίς, κλειστή παραμένει η επαρχιακή οδός Λειψυδρίου - Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου), λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, ενώ στη Ροδόπη, λόγω υπερχείλισης υδάτων, έχει διακοπεί η συγκοινωνία στις διαβάσεις των ποταμών, Ποντικόρεμα, Λίσσος, ύψος Αρριανών, Έβρενου - Ιασίου, Αετοκορυφής, Διώνης και Στρύμης Λοφαρίου.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα