ΚΟΙΝΩΝΙΑ
15/01/2015 11:32 EET | Updated 15/01/2015 11:32 EET

Μέλος της μαφίας με τα μαντζούνια: "Έχω τις άκρες μου στη Ρωσία. Θα σου πω όσα δεν λένε οι φαρμακευτικές"

eurokinissi

«Εγώ έχω τις άκρες μου στη Ρωσία. Ξέρω Ρώσους γενετιστές που έχουν το φάρμακο για τον καρκίνο. Πως να το δώσουν, όμως, στον κόσμο αφού μπαίνουν στη μέση οι φαρμακευτικές και τους βάζουν πάγο».

Με αυτά τα λόγια αρχηγικό μέλος της σπείρας που πουλούσε «μαντζούνια» για τον καρκίνο έπεισε τον ασθενή Γιώργο Καλλιαρόπουλο να δώσει 95.000 ευρώ για να αγοράσει –όπως αποδείχθηκε- ασπιρίνες.

Ο 55χρονος εκπαιδευτικός και λάτρης της ποδηλασίας Γιώργος Καλλιαρόπουλος περιγράφει στον «ΕΤ» τα όσα απίστευτα έζησε στην προσπάθειά του να δώσει λύση στο πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Η τραγική ειρωνεία για εκείνον είναι ότι ο 44χρονος έμπορος ποδηλάτων που τον εξαπάτησε ήταν φίλος του.

«Το ήξερα από το 2005. Ήταν φίλος μου και μοιραζόμασταν την κοινή μας αγάπη για την ποδηλασία. Εκείνος μάλιστα διατηρούσε κατάστημα πώλησης ποδηλάτων. Μου είχε πει ότι πάσχει από καρκίνο και ότι το 2009 βρήκε ένα φάρμακο με το οποίο θεραπεύτηκε τόσο ο ίδιος όσο και ο γιος του πεθερού του. Το είχε φέρει από τη Ρωσία, καθώς έλεγε ότι εκεί έχει ε διασυνδέσεις με ερευνητές παγκόσμιας φήμης. Αυτό ήταν γνωστό στο περιβάλλον του. Μου το επιβεβαίωνε η κοπέλα του και οι κοντινοί του άνθρωποι. Όταν λόγω της ασθένειάς μου έφτασα σε οριακό σημείο αποφάσισα να τον εμπιστευτώ και να πληρώσω αδρά για το φάρμακο», λέει ο κ. Καλλιαρόπουλος.

Ο δράστης μιλούσε πάντα στον 55χρονο εκπαιδευτικό με μυστικότητα προκειμένου να γίνεται πιο πιστευτός για το «μυστικό» φάρμακο που φέρνει από το εξωτερικό. Ο κ. Γιώργος άρχισε να υποψιάζεται ότι κάτι δεν πάει καλά όταν στο πρώτο ραντεβού που έδωσε μαζί του για την παράδοση του φαρμάκου διαπίστωσε ότι το μόνο χάπι που του έφερε ήταν ασπιρίνες μέσα σε ένα ποτήρι νερό.

«Μου ήρθε σκοτοδίνη όταν κατάλαβα τι είχε συμβεί. Διατήρησα τη ψυχραιμία μου και άρχισα να κάνω τον χαζό προκειμένου να ειδοποιήσω την Αστυνομία και να συλληφθεί. Το κακό ήταν ότι του είχα δώσει ήδη τα χρήματα. Το καλό ότι η ιστορία αυτή μου στοίχισε μόνο ψυχολογικά», προσθέτει το θύμα.

Το τέλος της σπείρας ήρθε όταν την περασμένη Κυριακή άνδρες της Ασφάλειας Αττικής έκλεισαν σε συνεννόηση με τον εκπαιδευτικό ραντεβού με τον 44χρονο έμπορο ποδηλάτων και έναν συνεργό του στη Χαλκίδα. Κατά την παράδοση της ουσίας και πριν την κατανάλωση της -όπως πίεζαν οι δράστες- οι αστυνομικοί επενέβησαν και τους συνέλαβαν κατάσχοντας το φιαλίδιο με το «ειδικό φάρμακο».

Ακολούθησαν οι συλλήψεις, μιας 50χρονης σερβιτόρας, ενός 49χρονου αγρότη στα Γρεβενά και ενός 65χρονου ασφαλιστή στη Λάρισα. Συνολικά συνελήφθησαν πέντε άτομα, τα οποία κατηγορούνται ότι προσπαθούσαν να προσεγγίσουν και άλλους καρκινοπαθείς. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι τουλάχιστον 20 καρκινοπαθείς πίστεψαν τους απατεώνες και τους έδωσαν χρήματα.

Ο μόνος που παραμένει ασύλληπτος είναι ένας 63χρονος, ο οποίος φέρεται ως «εγκέφαλος» της απάνθρωπης απάτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για αρχαιοκαπηλία και τα τελευταία 24ωρα κρύβεται εκτός Αττικής.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για απάτη από κοινού, απλή συνέργεια, παράνομη οπλοκατοχή, οδηγήθηκαν χθες στον Ανακριτή Αθηνών, ο οποίος τους άφησε ελεύθερους με περιοριστικούς όρους. Δεν αποκλείεται αν το αποφασίσει ο Εισαγγελέας να εκδοθεί διάταξη δημοσιοποίησης στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφίες τους για την τυχόν αναγνώρισή τους από άλλα άτυχα θύματα.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος