ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15/01/2015 08:37 EET | Updated 15/01/2015 08:37 EET

Από κατηγορούμενος έγινε σωτήρας: Έφηβος αφροαμερικανός σώζει αστυνομικό που τον έχει συλλάβει

Viral έγινε ένα βίντεο σε αστυνομικό τμήμα που δείχνει έναν νεαρό με χειροπέδες, την ώρα που κρατείται, να σώζει τη ζωή του αστυνομικού που τον έχει συλλάβει.

Ο Jamal Rutledge, συνελήφθη στις 10 Σεπτεμβρίου για παραβίαση των όρων αναστολής. Η κάμερα στο τμήμα δείχνει επίσης εκτός από τον Jamal, και τον αστυνομικό Franklin Foulks. Ο Jamal είναι με χειροπέδες και κάθεται στην άκρη, ενώ ο αστυνομικός ασχολείται με τα γραφειοκρατικά σημεία της σύλληψης. Και ξαφνικά ο Foulks πιάνει το στήθος του και πέφτει στο στο έδαφος.

Ο νεαρός, ενώ πάει προς το μέρος του για να τον τσεκάρει, αρχίζει να φωνάζει σε βοήθεια για να έρθουν να τον βοηθήσουν οι συνάδελφοί του.

Τέσσερις αστυνομικοί τον άκουσαν να φωνάζει, του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Οι γιατροί είπαν ότι χωρίς τις άμεση ανταπόκριση του νεαρού, που φώναξε σε βοήθεια, ο αστυνομικός δεν θα είχε σωθεί.

Παραμένει ασαφές γιατί το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα τώρα. Πάντως το αστυνομικό τμήμα του Fort Lauderdale, όπου έγινε το περιστατικό, θα βραβεύσει όσους βοήθησαν στη διάσωση του Foulks σε μια εκδήλωση που θα γίνει στις 21 Ιανουαρίου.

Πηγή: Ιndependent