ΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/01/2015 10:04 EET | Updated 16/01/2015 10:44 EET

Προσαγωγές για εξάρθρωση κυκλώματος νονών που συνδέεται με τρομοκρατία.Έρευνες σε Δομοκό και Κορυδαλλό

Menelaos Myrillas / SOOC

Πάνοπλοι άνδρες των ΕΚΑΜ μαζί με σωφρονιστικούς υπαλλήλους κάνουν «φύλλο και φτερό» κελιά κρατουμένων στις φυλακές Δομοκού και Κορυδαλλού, στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης για την εξάρθρωση κυκλώματος νονών που μπορεί να συνδέεται και με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Οι αστυνομικοί «σαρώνουν» τους χώρους προκειμένου να βρουν κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα που βρίσκονται παράνομα στα κελιά κρατουμένων που κατηγορούνται για αδικήματα που σχετίζονται με το χώρο της νύχτας και με τρομοκρατία.

Έμφαση δόθηκε στο κελί γνωστού βαρυποινίτη –βαρόνου της νύχτας- που φέρεται να δίνει εντολές για βομβιστικές επιθέσεις σε καταστήματα και αυτοκίνητα συγκεκριμένων ατόμων στην Αθήνα. Στον κύκλο επιρροής του βαρυποινίτη ανήκει –σύμφωνα με πληροφορίες- ο απότακτος αστυνομικός που συνελήφθη στην Καλαμάτα ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού.

Εκτός από τις φυλακές οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζονται σε όλη την Αττική για τον εντοπισμό μελών του ίδιου κυκλώματος και μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί στη ΓΑΔΑ περισσότερα από 10 άτομα. Η συμμορία που επιχειρείται να «ξηλωθεί» έχει πλοκάμια σε όλη την Αττική και εκτιμάται ότι βρίσκεται πίσω από εκρήξεις σε αυτοκίνητα και σπίτια που έχουν σημειωθεί στην Αθήνα τον τελευταίο χρόνο.

Έκρηξη στο Παλαιό Φάληρο

Μία τέτοια έκρηξη σημειώθηκε και σήμερα τα ξημερώματα σε αυτοκίνητο στο Παλαιό Φάληρο. Η Ασφάλεια αποδίδει την επίθεση σε συμμορία της νύχτας που στόχευε τον ιδιοκτήτη του οχήματος μάρκας Nissan που εξερράγη σε πυλωτή πολυκατοικίας της οδού Ενδυμίωνος. Λίγες ώρες μετά την έκρηξη ξεκίνησε η ευρεία επιχείρηση για την εξάρθρωση του κυκλώματος νονών που βρίσκεται μέχρι αυτή την ώρα σε εξέλιξη.

Sponsored Post