ΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/01/2015 03:23 EET | Updated 16/01/2015 04:22 EET

Υπόθεση Ξηρού: Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά τον βομβιστή «Γιώργο» και έναν τρομοκράτη-«τραπεζικό»

Menelaos Myrillas / SOOC

Για ακόμα ένα 24ωρο συνεχίζονται οι εκτεταμένες έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σε Αττική και περιφέρεια για τον εντοπισμό των βασικών συνεργών του Χριστόδουλου Ξηρού. Αξιόπιστες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κλοιός έχει αρχίσει να σφίγγει γύρω από τον «πυρήνα» της ομάδας Ξηρού και συγκεκριμένα γύρω από τα άτομα που θα συμμετείχαν στο σχέδιο «Γοργοπόταμος» για την ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού.

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά 55χρονο πρώην τραπεζικό υπάλληλο που φαίνεται να έχει νοικιάσει αποθήκη της ομάδας Ξηρού για αποθήκευση οχημάτων και οπλισμού στον Ασπρόπυργο. Δεν έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές, αναζητήθηκε όταν διαπιστώθηκε η παρουσία του σε γιάφκες του Χριστόδουλου αλλά δεν έχει εντοπιστεί.

Στο ίδιο πλαίσιο ερευνών αναζητείται ένας άνδρας με το ψευδώνυμο «Γιώργος», του οποίου αποτύπωμα φέρεται να έχει βρεθεί στο πακέτο-βόμβα που έστειλε ο Ξηρός στον διοικητή του Α.Τ. Ιτέας. Ο συγκεκριμένος άνδρας, σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., βρίσκεται μαζί με την 22χρονη Αγγελική κάτω από το ίδιο υποστηρικτικό δίκτυο υπόθαλψής τους.

Την ίδια ώρα η Αντιτρομοκρατική εξετάζει το βίντεο από κάμερα ασφαλείας που απεικονίζει την Αγγελική στις 29 Δεκεμβρίου 2014 σε κατάστημα στη Νέα Χαλκηδόνα να προσπαθεί να αγοράσει μεγάλες ποσότητες νιτρομεθανόλης. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν αν πήγε μόνη της ή είχε «συνοδεία». Όπως κατέθεσε η μητέρα της Αγγελικής στις Αρχές, τελευταία φορά που είδε την κόρη της ήταν τον περασμένο Αύγουστο όταν η κόρη της είπε ότι θα κάνει μία εργασία για τη σχολή της με θέμα τους πολιτικούς κρατουμένους.

Sponsored Post