ΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/01/2015 14:41 EET | Updated 16/01/2015 14:41 EET

Οι μουφτήδες της Θράκης καταδικάζουν τις επιθέσεις στη Γαλλία

Eurokinissi

Τη «διασπορά τρόμου και την τυφλή βία από όπου και αν προέρχεται και ιδίως, όταν προέρχεται από τυφλωμένους που επικαλούνται το Ισλάμ βλασφημώντας χυδαία το πανάγιο Όνομα του Θεού» καταγγέλλουν οι μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, Τζεμαλή Μέτσο και Μεμέτ Εμίν Σινίκογλου αντίστοιχα, και ο τοποτηρητής μουφτής Διδυμοτείχου Μ. Σερίφ Δαμάτογλου, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στη Γαλλία.

Σε προ ημερών επιστολή τους προς τον πρέσβη της Γαλλίας στην Αθήνα, οι τρεις μουφτήδες εκφράζουν τη θλίψη τους για την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, τονίζοντας -μεταξύ άλλων- ότι «οι ιδέες που ασκούν κριτική, ακόμα και όταν προκαλούν δυσαρέσκεια, πρέπει να διακινούνται ελεύθερα, γιατί μόνο έτσι μπορεί να υπάρχει υγιής δημοκρατία στις χώρες που ζούμε».

Αφού επισημαίνουν ότι «η τρομοκρατία δεν έχει θρησκεία, ούτε εθνικότητα», οι τρεις μουφτήδες σημειώνουν: «Πρώτοι εμείς οι Μουσουλμάνοι έχουμε θρησκευτικό χρέος να πράξουμε τα πάντα, ώστε όσοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν την τίμια πίστη του Ισλάμ για να διαπράξουν βδελυρά εγκλήματα, να απομονωθούν από την Κοινότητα των Πιστών».

Φέρνουν δε ως παράδειγμα αρμονικής συμβίωσης χριστιανών και μουσουλμάνων τη Θράκη, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «...εμείς οι μουσουλμάνοι της Θράκης έχουμε την τύχη να ζούμε στην Ελλάδα, μια ευρωπαϊκή χώρα που πάντοτε σεβάστηκε ειλικρινά το Ισλάμ και τις τοπικές μας παραδόσεις, ήθη και έθιμα. Ζούμε αρμονικά με τους Χριστιανούς συμπολίτες μας αποτελώντας το καλύτερο παράδειγμα συμβίωσης για όλη την Ευρώπη».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post