ΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/01/2015 13:53 EET | Updated 16/01/2015 13:53 EET

Πως συνδέεται η απαγωγή εφοπλιστή με τον απότακτο εκαμίτη και τον Ξηρό

eurokinissi

Σαν κουβάρι που είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξεδιαλυθεί περιγράφουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής τις σχέσεις της νεοτρομοκρατίας με τον ποινικό κόσμο.

Αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα της σημερινής επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση κυκλώματος νονών της νύχτας που φέρεται να συνδέεται με την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού.

Συνδετικός κρίκος της ομάδας Ξηρού και γνωστού έγκλειστου βαρυποινίτη εκτιμάται ότι ήταν ο 54χρονος απότακτος αστυνομικός που συνελήφθη στην Καλαμάτα ως συνεργός του «Μανώλη» της 17 Νοέμβρη.

Η αφορμή για τη σημερινή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τους «νονούς» δόθηκε από τη βόμβα που τοποθέτησε το συγκεκριμένο κύκλωμα πριν από περίπου δύο εβδομάδες σε αυλή σπιτιού στη Μεταμόρφωση. Ο 54χρονος απότακτος φέρεται να ανήκει στην ομάδα που τοποθέτησε τη βόμβα στη Μεταμόρφωση με στόχο τη ξαδέρφη του «νονού» για τον οποίο… δουλεύει ο πρώην εκαμίτης. Ο έγκλειστος βαρυποινίτης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε κόντρα με τη ξαδέρφη του διότι πίστευε ότι του έχει κλέψει τεράστιο ποσό που φέρεται να της είχε δώσει μετά από μεγάλη «μπίζνα» που είχε κάνει (απαγωγή γνωστού εφοπλιστή).

Αυτός ήταν ο λόγος που ο βαρόνος αποφάσισε να ανατινάξει το σπίτι της αναθέτοντας την αποστολή σε μέλη της ομάδας του, ανάμεσα στα οποία εκτιμάται ότι συγκαταλέγεται ο απότακτος αστυνομικός.

Συνολικά σήμερα έχουν γίνει τουλάχιστον 12 προσαγωγές στη ΓΑΔΑ μελών του συγκεκριμένου κυκλώματος και πιθανότατα να μετατραπούν σε συλλήψεις. Πρόκειται για άτομα που βρίσκονται πίσω από βομβιστικές επιθέσεις σε καταστήματα και αυτοκίνητα, όπως και πίσω από απόπειρες δολοφονίας ανθρώπων της νύχτας.

Sponsored Post