ΕΙΔΗΣΕΙΣ
17/01/2015 05:10 EET | Updated 17/01/2015 06:55 EET

Tσίπρας: Η Ελλαδα δεν θα γίνει Κυπρος. Πολιτική γονυκλισίας από το Σαμαρά. Διαπιστώνω ότι όποιος μιλάει Ελληνικά χρωστάει.

Σε μια συνέντευξη εφ’ ολης της ύλης στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΙ ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για όλους και για όλα.

Για τον ΕΝΦΙΑ και το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας

«Διαπιστώνω ότι όποιος μιλάει ελληνικά χρωστάει. Δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Θα αντικατασταθεί από φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Η πρώτη κατοικία δεν θα φορολογείται. Ο ΕΝΦΙΑ προέβλεπε ένα έσοδο 3,3-3,5 δισ. Εμείς με την κατάργησή του, θα έχουμε έσοδο περίπου 1,5 ευρώ. Θα αποκαταστήσουμε την απώλεια του 1,8 δισ.»

Για τις καταθέσεις

Ο κος Τσίπρας ήταν κατηγορηματικός στο θέμα των καταθέσεων «Η Ελλάδα δεν είναι Κύπρος ούτε θα γίνει. Δεσμεύομαι και εγώ αλλά και η ΕΚΤ.Οι καταθέσεις των ελλήνων πολιτών είναι εγγυημένες, οι τράπεζες μας είναι στο ευρωσύστημα. Η εύρυθμη λειτουργία των ελληνικών τραπεζών είναι εγγυημένη από την ΕΚΤ. Είναι μια κινδυνολογία στην οποία δεν τσιμπάει ο κόσμος». πρόσθεσε.

Κατάργηση έκτακτων φόρων

«Εμείς θέλουμε να καταργήσουμε τους έκτακτους φόρους. Θεωρούμε ότι αυτή είναι η μεγάλη παθογένεια του τόπου μας», δήλωσε ο κος Τσίπρας. «Για να βρούμε να δώσουμε χρήματα πρέπει τα ταμεία μας να έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν. Αυτό σημαίνει αναδιανομή του βάρους, πάταξη της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος. Πάνω από 3.000 Έλληνες δεν δικαιολογούν τις περιουσίες τους με βάση τη λίστα Νικολούδη. Θα ψάξουμε όλες τις λίστες. Γιατί η λίστα Λαγκάρντ 2,5 χρόνια δεν απέφερε ούτε ένα ευρώ;» αναρωτήθηκε.

Δριμύ κατηγορώ για Σαμαρά

Ο κος Τσίπρας κατηγόρησε γι' άλλη μια φορά τον κο Σαμαρά για την άρνηση του να κάνει debate πολιτικών αρχηγών ενώ ισχυρίστηκε πως ο πρωθυπουργός έχει κάνει εθνική πολιτική την γονυκλισία. «Εμείς λέμε πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτό το δράμα, και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη ασφαλής επιλογή».