ΕΙΔΗΣΕΙΣ
19/01/2015 16:53 EET | Updated 19/01/2015 16:54 EET

Και 5ο κόμμα στο μεσαίο χώρο προαναγγέλει ο Αλέκος Παπαδόπουλος

Eurokinissi

Την επάνοδο του στην ενεργό πολιτική, με τη συγκρότηση μιας "νέας ισχυρής πολιτικής δύναμης", μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ανήγγειλε ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Αλέκος Παπαδόπουλος, ο οποίος εκτιμά ότι το επόμενο εξάμηνο θα είναι από τα χειρότερα των τελευταίων ετών και καταλογίζει ευθύνες στο πολιτικό σύστημα.

«Μετά τις εκλογές, και πάντως πριν την τελική αποερείπωση και την συντριβή της χώρας, πρέπει να λάβει σάρκα και οστά το νέο μεγάλο εθνικό όραμα με την συγκρότηση μιας νέας ισχυρής πολιτικής δύναμης που θα συσπειρώσει τις δυνάμεις του μέλλοντος και θα διεκδικήσει να αναλάβει, χωρίς χρονοτριβές και υπεκφυγές, την πολιτική ευθύνη», είπε ο κ. Παπαδόπουλος σε ομιλία του κατά την παρουσίαση, στη Θεσσαλονίκη, του βιβλίου του Κωνσταντίνου Γεροντή, με τίτλο: "Επαναθέσμιση της Ελληνικής Πολιτείας".

Αυτή τη στιγμή τον πολιτικό χώρο του κέντρου, διεκδικούν 4 κόμματα, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου, το Ποτάμι και η ΔΗΜΑΡ. Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, μετά τις εκλογές θα προστεθεί και ένα πέμπτο.

Και σε ότι αφορά τη δική του συμμετοχή στη νέα αυτή προσπάθεια δήλωσε: «Θα συμμετάσχω κι εγώ, επανερχόμενος στην πολιτική ζωή, προκειμένου να βοηθήσω το εγχείρημα και εκείνους που θα ηγηθούν μέχρις να στεριώσει».