ΔΙΕΘΝΕΣ
19/01/2015 02:29 EET | Updated 19/01/2015 02:34 EET

Ιρλανδία: Ο υπουργός Υγείας της χώρας αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος

Patrick Bolger via Getty Images
DUBLIN, IRELAND - MARCH 06: Leo Varadkar, Minister for Transport, Tourism and Sport and Paul McGinley, European Ryder Cup Captain are pictured during a Ryder Cup Press Conference on March 06, 2014 in Dublin, Ireland. (Photo by Patrick Bolger/Getty Images)

Μία από τις πιο εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες της Ιρλανδίας, ο υπουργός Υγείας Λίο Βάραντκαρ, ανακοίνωσε ότι είναι ομοφυλόφιλος, 4 μήνες πριν από τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με το αν πρέπει να επιτρέπονται οι γάμοι μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Ο Βάραντκαρ, 36 ετών, ο οποίος θεωρείται ως ένας από τους επικρατέστερος υποψήφιους για να διαδεχτεί τον πρωθυπουργό της χώρας, Έντα Κένι, έκανε την ανακοίνωση αυτή κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε την Κυριακή στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό RTE.

«Είμαι ομοφυλόφιλος. Δεν είναι μυστικό, αλλά δεν είναι κάτι που θα μπορούσε ο καθένας να γνωρίζει», δήλωσε ο Βάραντκαρ. Ο ίδιος δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος περί ισότητας του γάμου.

Η αντίδραση στην είδηση αυτή των μέσων κοινωνικής ενημέρωσης φαίνεται ότι ήταν ιδιαίτερα θετική. «Το ωραιότερο πράγμα είναι ότι δεν προκλήθηκε θύελλα», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο κωμικός Ντάρα Ο’Μπράιαν.