ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/01/2015 17:45 EET | Updated 19/01/2015 17:45 EET

Σχεδιαγράμματα των φυλακών είχε το κύκλωμα των εκβιαστών

aarchive

Σχεδιαγράμματα φυλακών, αλλά και κατόψεις διαμερισμάτων, που δεν φαίνεται να έχουν ταυτοποιηθεί, είναι μερικά μόνο από τα έγγραφα που έχει κατασχέσει η αστυνομία και περιλαμβάνονται στη δικογραφία για το αποκαλούμενο κύκλωμα μπράβων - εκβιαστών.

Τα έγγραφα βρέθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχου, στο σπίτι της κατηγορούμενης Καρπούζου. Στην κατάθεση της, η κατηγορούμενη υποστήριξε ότι περιλαμβάνονταν σε φάκελο που της είχε δώσει η Ευαγγελία Βλαστού.

Κατ' εντολή Βλαστού, η ίδια τα αντέγραψε, παρέδωσε τα αντεγραμμένα σε άγνωστο άτομο, ενώ κράτησε τα πρωτότυπα στο σπίτι της τα οποία δεν κατέστρεψε ποτέ. Ανάμεσα στα επίμαχα έγγραφα, είναι σχέδια φυλακών, αλλά και κατόψεις σπιτιών και διαμερισμάτων, τα οποία όμως από τη δικογραφία δεν ξεκαθαρίζεται σε ποιους ανήκουν.

Απειλές από το Σκαφτούρο μέσω Βλαστού

Ο Γιάννης Σμπώκος, που αρχικά ήταν φειδωλός στις καταθέσεις του, αποφάσισε να μιλήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκε σε απειλές από τον Γιάννη Σκαφτούρο, ενώ δήλωσε ότι είχε απειληθεί και από τον Παναγιώτη Βλαστό, που τον είχε καλέσει να μιλήσουν μέσω του Χρήστου Πατουχέα (κατηγορούμενος και στην υπόθεση Ξηρού).