ΔΙΕΘΝΕΣ
19/01/2015 12:24 EET | Updated 19/01/2015 12:25 EET

«Κάναμε αξιοθρήνητα λάθη» παραδέχεται το Fox News. Απόλυτα ηλίθιο αποκάλεσε δημοσιογράφο ο Κάμερον

archive

Σε κινδυνολογία χωρίς όρια, επιδόθηκε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, το οποίο «αναλύοντας» την επίθεση στο Charlie Hebdo, είχε υποστηρίξει ότι στην Αγγλία και τη Γαλλία, υπάρχουν περιοχές, που οι πολίτες άλλων θρησκειών εκτός της μουσουλμανικής δεν επιτρέπεται να επισκέπτονται και όπου η αστυνομία δεν κάνει ποτέ περιπολίες.

Ο πρώτος ήταν ο Στίβεν Έμερσον, ο οποίος στις 11 Ιανουαρίου, είχε πει στο Φοξ Νιους κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με επίκεντρο την πολυπολιτισμικότητα της βρετανικής κοινωνίας ότι στη Βρετανία «υπάρχουν ολόκληρες πόλεις, όπως το Μπέρμιγχαμ, όπου ο πληθυσμός είναι απόλυτα μουσουλμανικός, στις οποίες οι μη μουσουλμάνοι απλά δεν πηγαίνουν ποτέ»

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον είχε χαρακτηρίσει τότε τον Στίβεν Έμερσον «απόλυτα ηλίθιο».

Την περασμένη εβδομάδα, ένας δημοσιογράφος του δικτύου, ο Νόλαν Πίτερσον, είχε υποστηρίξει, από την πλευρά του – χρησιμοποιώντας μάλιστα και χάρτες – ότι υπάρχουν στο Παρίσι περιοχές όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία των μη μουσουλμάνων κι όπου η αστυνομία δεν «πατάει το πόδι της».

Μετά την κατακραυγή που προκάλεσαν τα σχόλια αυτά στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, το Φοξ Νιους ζήτησε επανειλημμένως συγγνώμη.

«Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, κάναμε αξιοθρήνητα λάθη σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες που μεταδώσαμε από το δίκτυό μας που αφορούσαν το μουσουλμανικό πληθυσμό της Ευρώπης», τόνισε χθες η δημοσιογράφος Τζούλι Μπαντέρας.

«Υπάρχουν σίγουρα περιοχές με υψηλή εγκληματικότητα στην Ευρώπη, όπως και στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες του κόσμου, όπου η αστυνομία και οι πολίτες κυκλοφορούν με μεγάλη προσοχή» υπογράμμισε πάντως το αμερικανικό δίκτυο.