ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/01/2015 03:59 EET | Updated 19/01/2015 03:59 EET

Το σημειωματάριο της «Λίτσας» τα λέει όλα για Βλαστό. Από τύχη δεν δολοφονήθηκε από μαφιόζους

♪♫♪ The Walking Dead ♪♫♪ " data-caption="♪♫♪ The Walking Dead ♪♫♪ " data-credit="Roberto AI/Flickr">

Η «Λίτσα», ξαδέρφη του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού, είχε στην κατοχή της ένα ξεθωριασμένο σημειωματάριο δεκαετίας στο οποίο κατέγραφε όλες τις εντολές που τις έδινε ο Βλαστός όλα αυτά τα χρόνια, πριν διαρραγούν οι μεταξύ τους σχέσεις.

Το σημειωματάριο χαρακτηρίζεται ως «λαβράκι» από τους αστυνομικούς, καθώς περιέχει στοιχεία που μπορούν να «ξεκλειδώσουν» πολλές και διαφορετικές υποθέσεις. Το κύκλωμα νονών, όπως λένε αξιόπιστες πηγές, ήξερε ότι η ξαδέρφη του Βλαστού μπορούσε να τους κάνει μεγάλη ζημιά σε περίπτωση που μιλήσει στην Αστυνομία και αυτός ήταν ο λόγος που ήθελαν να τη βγάλουν από τη μέση.

Αφού δεν τα κατάφεραν με τη βόμβα που τοποθέτησαν στο σπίτι της στη Μεταμόρφωση την Πρωτοχρονιά, τα μέλη του κυκλώματος συνέχισαν την προσπάθεια εξόντωσή της. Μόλις λίγες ημέρες πριν την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση της συμμορίας, νονοί που παρακολουθούσαν τη «Λίτσα» καταδιώχθηκαν από αστυνομικούς που επιτηρούσαν το σπίτι της γνωρίζοντας ότι έχει υπογραφεί σε βάρος της συμβόλαιο θανάτου.

«Insider» της ΕΛ.ΑΣ. – Η πρώτη απόπειρα δολοφονίας της

Η ξαδέρφη του Βλαστού περιγράφεται από αστυνομικές πηγές ως η «insider» (μυστικός σύνδεσμος) της ΕΛ.ΑΣ. στο δαιδαλώδες κύκλωμα. Η Αστυνομία γνώριζε για το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος της από την «αλληλογραφία» του Βλαστού και έτσι επιτηρούσε διακριτικά το σπίτι της στη Μεταμόρφωση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τον περασμένο Νοέμβριο άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν «ανθρώπους» του κυκλώματος που βρίσκονταν στην περιοχή για να εξοντώσουν τη Λίτσα και μετά από κινηματογραφική καταδίωξη συνέλαβαν έναν από αυτούς. Οι δράστες επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία αστυνομικών άνοιξαν πυρ στον αέρα για εκφοβισμό. Στη συνέχεια, ωστόσο, η μηχανή τους ανετράπη με αποτέλεσμα να συλληφθεί ένας 34χρονος και να αποτραπεί η δολοφονία της ξαδέλφης του Βλαστού.

Ο συλληφθείς είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για εκβιασμούς και ληστείες και είχε αποφυλακιστεί μόλις πέντε μήνες πριν. Η «insider» φέρεται να γνώριζε τα πάντα για την επίθεση των «νονών» με βόμβα το Νοέμβριο του 2012 στο σπίτι της προέδρου Εφετών κ. Καλαϊτζή, η οποία μετείχε στη σύνθεση του δικαστηρίου που καταδίκασε τους κατηγορουμένους για την απαγωγή Παναγόπουλου. Πριν την έκρηξη η πρόεδρος είχε δεχθεί τηλεφωνικές απειλές από άτομα που της έλεγαν με νόημα «goodbye».