ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/01/2015 09:48 EET | Updated 19/01/2015 09:52 EET

Θεσσαλονίκη: 1.000 κιλά ζάχαρης μοίρασαν εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και τευτλοπαραγωγοί

sooc

Σε χίλια κιλά υπολογίζεται η ζάχαρη που μοίρασαν σήμερα σε διερχόμενους οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ), οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, απαιτώντας την άμεση πληρωμή των τευτλοπαραγωγών και τη λήψη άμεσα μέτρων για τη συνέχιση της λειτουργίας της βιομηχανίας.

“Αν δεν ασκηθεί πολιτική πίεση στην τράπεζα Πειραιώς για τη χρηματοδότηση της εταιρείας και την πληρωμή των αγροτών, χάνεται η φετινή χρονιά και μαζί με αυτή και η ΕΒΖ", δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων της βιομηχανίας, Χριστόδουλος Βαρκάκης, γνωστοποιώντας ότι σύμφωνα με πληροφορίες του “γίνονται διαπραγματεύσεις με γαλλική και γερμανικές ζαχαροβιομηχανίες, ώστε ακίνητα της εταιρείας να μετατραπούν σε κέντρα διανομής”.

Οι τευτλοπαραγωγοί παραμένουν για πέμπτη ημέρα σήμερα στα γραφεία της ΕΒΖ στη Θεσσαλονίκη και αυτήν την ώρα γίνονται συζητήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι. Βασική επιδίωξή τους είναι να συναντήσουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, που θα βρίσκεται αύριο στην πόλη.