ΔΙΕΘΝΕΣ
20/01/2015 04:29 EET | Updated 20/01/2015 06:27 EET

Οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους απειλούν να σκοτώσουν δύο ιάπωνες ομήρους και ζητούν λύτρα

youtube
ALEPPO, SYRIA - JANUARY 03: An opposition Damascus Front armed member waits with his AK-47 riffle during the clashes between Assad regime forces in Zahraa district of Aleppo, Syria on January 03, 2015. (Photo by Ahmed Muhammed Ali/Anadolu Agency/Getty Images)

Οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους απείλησαν σήμερα σε ένα νέο βίντεο να σκοτώσουν δύο γιαπωνέζους ομήρους που ισχυρίζεται πως κρατεί και ζήτησε λύτρα 200 εκατ. δολαρίων από την ιαπωνική κυβέρνηση.

Στο βίντεο αυτό που αναρτήθηκε σε τζιχαντιστικούς ιστότοπους και του οποίου η αυθεντικότητα δεν κατέστη δυνατό να διαπιστωθεί αμέσως, η οργάνωση, η οποία ελέγχει μεγάλα τμήματα εδάφους στο Ιράκ και τη Συρία, απειλεί να "σκοτώσει μέσα σε 72 ώρες τους δύο ομήρους" και "ζητεί από την ιαπωνική κυβέρνηση να πληρώσει 200 εκατ. δολάρια για να σώσει τη ζωή τους".

Η εικονιζόμενη στο βίντεο μαυροντυμένη φιγούρα, η οποία κρατάει ένα μαχαίρι και στέκεται σε μια ερημική περιοχή μαζί με δύο άνδρες που φορούν πορτοκαλί στολές, επικρίνει επίσης αυτό που αποκαλεί υποστήριξη της ιαπωνικής κυβέρνησης προς τον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό που διεξάγει μια στρατιωτική εκστρατεία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Το Τόκιο δηλώνει πως δεν θα υποκύψει στην τρομοκρατία

Η ιαπωνική κυβέρνηση δήλωσε σήμερα Τρίτη, ότι δεν θα υποκύψει στην τρομοκρατία.

"Η θέση της χώρας μας (να καταπολεμήσουμε ανυποχώρητα την τρομοκρατία) δεν έχει αλλάξει", δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιοσιχίντε Σούγκα, στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων μετά την ανάρτηση σε τζιχαντιστικούς ιστότοπους του βίντεο αυτού, η αυθεντικότητα του οποίου εξετάζεται.ο Ισλαμικό Κράτος.

Sponsored Post