ΔΙΕΘΝΕΣ
20/01/2015 17:04 EET | Updated 20/01/2015 17:07 EET

Το Παρίσι μηνύει το κανάλι του Ρούπερτ Μέρντοχ για συκοφαντική δυσφήμηση

Richard Shotwell/Invision/AP
Rupert Murdoch arrives at the Twentieth Century Fox & Fox Searchlight Pictures Oscar Party at the LURE on Sunday, Feb. 24, 2013 in Los Angeles. (Photo by Richard Shotwell/Invision/AP)

Η πόλη του φωτός κατηγορεί το FOX News για σκοταδισμό και μηνύει το κανάλι για συκοφαντική δυσφήμιση.

Αφορμή ήταν οι εξωφρενικοί ισχυρισμοί δημοσιογράφων του τηλεοπτικού δικτύου, πως στην Βρετανία και την Γαλλία υπάρχουν περιοχές που αποτελούν μουσουλμανικά άβατα, στις οποίες οι μη μουσουλμάνοι δεν μπορούν να πλησιάσουν.

«Έβλαψαν και την εικόνα και την τιμή του Παρισιού. Όταν κάποιος μας προσβάλει πρέπει να του κάνουμε μήνυση, πρέπει να τον πάμε στο δικαστήριο» δήλωσε στο CNN, η Δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό.

Δεν επρόκειτο για μία ατυχή στιγμή ενός δημοσιογράφου, αλλά για αναλύσεις τουλάχιστον δύο αναλυτών:

Ο Στίβεν Έμερσον, ο οποίος είπε ότι στην Βρετανία υπάρχουν πόλεις όπου οι μη μουσουλμάνοι δεν πλησιάζουν καν, δήλωση που έκανε τον Ντέιβιντ Κάμερον να τον χαρακτηρίσει «εντελώς ηλίθιο».

Και ο Νόλαν Πίτερσον που έδειξε σε χάρτη, περιοχές του Παρισιού «όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία των μη μουσουλμάνων».

Το Σαββατοκύριακο, το δίκτυο Fox News εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητούσε συγνώμη από τους Γάλλους και τους Άγγλους για την ακατάσχετη κινδυνολογία των δημοσιογράφων του, κάνοντας μάλιστα λόγο για αξιοθρήνητα λάθη:

«Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, κάναμε αξιοθρήνητα λάθη σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες που μεταδώσαμε από το δίκτυό μας που αφορούσαν το μουσουλμανικό πληθυσμό της Ευρώπης», δήλωσε η δημοσιογράφος Τζούλι Μπαντέρας.

Sponsored Post