Τι απαντά ο Βαρουφάκης στον Κακλαμάνη που τον κατηγορεί ότι ήταν σύμβουλος σε αμερικάνικα funds

Τι απαντά ο Βαρουφάκης στον Κακλαμάνη που τον κατηγορεί ότι ήταν σύμβουλος σε αμερικάνικα funds
Eurokinissi

Με μία ανοικτή επιστολή, επέλεξε ο Γιάννης Βαρουφάκης να απαντήσει στον Νικήτα Κακλαμάνη, που υποστήριξε σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ, ότι ο γνωστός οικονομολόγος, που κατεβαίνει ως υποψήφιος με τον Σύριζα, υπήρξε σύμβουλος σε αμερικάνικά επενδυτικά ταμεία. «Δεν έχω εργαστεί ποτέ σε funds» δηλώνει ο κύριος Βαρουφάκης και καλεί τον Νικήτα Κακλαμάνη να ανακαλέσει.

Η επιστολή του Γιάννη Βαρουφάκη

Αγαπητέ κ. Κακλαμάνη,

Δεν έχουμε την τύχη να γνωριστούμε αν και έχουμε «συναντηθεί» μέσω Skype σε τηλεοπτική εκπομπή. Σας απευθύνω αυτή την σύντομη επιστολή επειδή άκουσα ότι αναφερθήκατε στο όνομά μου λέγοντας πως εργαζόμουν σε funds (επενδυτικά ταμεία) στην Νέα Υόρκη. Θέλω να πιστεύω ότι αυτή σας η αναφορά ήταν αποτέλεσμα παραπληροφόρησης για την οποία δεν ευθύνεσθε.

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν έχω εργαστεί σε οποιοδήποτε fund πουθενά στον κόσμο, πόσο μάλιστα στην Νέα Υόρκη. Μόνη μου εργασία στις ΗΠΑ τα τελευταία τρία χρόνια ήταν ως καθηγητής στην Σχολή Δημόσιων Υποθέσεων Lyndon B. Johnson στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Austin και ως σύμβουλος-ερευνητής μιας εταιρείας υψηλής τεχνολογίας στο Seattle, της Valve Software, όπου μελέτησα τις ψηφιακές οικονομίες που δημιουργούσε.

Θεωρώ δεδομένο πως κι εσείς αγωνιάτε για την ποιότητα του δημόσιου διαλόγου στην χώρα μας και για τον διχαστικό λόγο που μεγεθύνεται καθώς πλησιάζουμε στις κάλπες. Θα σας παρακαλούσα, στο πλαίσιο κοινής μας προσπάθειας να καταπολεμηθεί ένας νέος διχασμός, να ανακαλέσετε την συγκεκριμένη αναφορά σας στο πρόσωπό μου.

Φιλικά

Γιάνης Βαρουφάκης

Δημοφιλή