ΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/01/2015 11:27 EET | Updated 22/01/2015 11:27 EET

Βροχές και καταιγίδες από την Παρασκευή

Sooc

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το πρωί της Παρασκευής και από βορειοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τα χιόνια κυρίως στις ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και τους πολύ ισχυρούς νοτιάδες 7 με 8 μποφόρ, σύμφωνα με δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ.

Ειδικότερα, στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο την Παρασκευή προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κυρίως στις παραθαλάσσιες και τις θαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα, τα οποία κατά τόπους θα είναι έντονα, θα συνεχιστούν κατά περιόδους και το Σάββατο, όπου χιόνια θα πέσουν και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από τα 700 μέτρα).

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη για την Παρασκευή προβλέπονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές.

Στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα σταδιακά από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Παρά την πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, ισχυρές βροχές θα εκδηλώνονται κατά περιόδους μέχρι και το βράδυ της Κυριακής.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη την Κυριακή προβλέπονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές.