Υπόθεση «ελληνική καμόρα»: Το παρασκήνιο πίσω από το «συμβόλαιο θανάτου» για πασίγνωστο δικηγόρο των Αθηνών

Υπόθεση «ελληνική καμόρα»: Το παρασκήνιο πίσω από το «συμβόλαιο θανάτου» για πασίγνωστο δικηγόρο των Αθηνών
p

Το κεφάλι γνωστού δικηγόρου των Αθηνών ήθελαν «επί πίνακι» οι έγκλειστοι αρχηγοί της ελληνικής καμόρα.

Το κύκλωμα είχε υπογράψει συμβόλαιο θανάτου για τη φυσική του εξόντωση. Όλα άρχισαν όταν ο δικηγόρος –ποινικολόγος- ανέλαβε έναντι υψηλής αμοιβής την υπεράσπιση ενός πρώην ποδοσφαιρικού παράγοντα που συνελήφθη το καλοκαίρι του 2004 για μεταφορά 5,5 τόνων κοκαΐνης (αξίας άνω των 500.000.000 ευρώ) με πλοίο με σημαία Λιβερίας. Ο ποδοσφαιρικός παράγοντας ξέπλενε τα κέρδη του με δελτία του ΟΠΑΠ και είχε μπει στο μικροσκόπιο της Δίωξης Ναρκωτικών ως ένας από τους μεγαλεμπόρους κοκαΐνης.

Πρωτόδικα ο Έλληνας «Εσκομπάρ» καταδικάστηκε σε ισόβια και παρότι στη συνέχεια στο Εφετείο η ποινή του μειώθηκε σημαντικά εκείνος θεώρησε ότι ο δικηγόρος δεν έκανε τα αναμενόμενα για να βγει γρηγορότερα από τη φυλακή. Έτσι, ανέθεσε στην ελληνική καμόρα και τους τρεις έγκλειστους αρχηγούς της να πάρουν για λογαριασμό του από τον ποινικολόγο 1.000.000 ευρώ, τα οποία φέρεται να του είχε δώσει για την υπεράσπισή του στο δικαστήριο.

Όταν ο δικηγόρος αρνήθηκε να παραδώσει τα χρήματα οι νονοί ανέλαβαν –σύμφωνα με τη δικογραφία- τη δολοφονία του, η οποία δεν πρόλαβε να πραγματοποιηθεί χάρη στην επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση του κυκλώματος.

Ενδιαφέρον, πάντως, παρουσιάζει το γεγονός ότι οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής δεν αποκλείουν μεγάλο μέρος των λύτρων από την απαγωγή Παναγόπουλου να «ξεπλύθηκε» από υπεράκτια εταιρεία με ενδιάμεσο τον Έλληνα εμπόρο ναρκωτικών και τώρα τα μετρητά να βρίσκονται… θαμμένα σε διάσπαρτες τραπεζικές θυρίδες.

Δημοφιλή