ΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/01/2015 09:38 EET | Updated 22/01/2015 09:38 EET

Έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για το «ξήλωμα» ποινικών- συνεργατών του Ξηρού

eurokinissi

Την ομάδα ποινικών γύρω από τον Χριστόδουλο Ξηρό επιχειρεί να «ξηλώσει» η Αντιτρομοκρατική με έρευνες που διεξάγει σε Αττική και περιφέρεια.

Πρόκειται για τα άτομα που θα συμμετείχαν στην επίθεση με την κωδική ονομασία «Γοργοπόταμος» για την ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού και την απελευθέρωση τρομοκρατών και μεγαλοποινικών.

Χθες, συνελήφθη στη Γλυφάδα 23χρονος που φέρεται ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού. Πρόκειται για έναν 23χρονο Έλληνα αρμενικής καταγωγής, ο οποίος κατηγορείται ότι ήταν μέλος της οργάνωσης του «Μανώλη» της 17 Ν και το άτομο που είχε κλέψει το βαν που βρέθηκε από την Αντιτρομοκρατική πριν από περίπου δέκα μέρες σε περιοχή του όρους Αιγάλεω. Η Αστυνομία εκτιμά ότι το συγκεκριμένο βαν μπορεί να χρησιμοποιούνταν στο χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού και θα είχε ως οδηγό τον 23χρονο που οδηγήθηκε πριν από λίγο στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή.

Πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι ο 23χρονος συνεργαζόταν με τον 54χρονο απότακτο αστυνομικό της ΕΛ.ΑΣ., μέλος του κυκλώματος νονών που εξαρθρώθηκε και συνεργό του Ξηρού.

Σε λίγες ώρες αναμένονται ανακοινώσεις από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για τις σχέσεις ποινικών-τρομοκρατών. Δαχτυλικά αποτυπώματα που έχουν βρεθεί στις γιάφκες του Ξηρού ταυτοποιούνται, σύμφωνα με πληροφορίες, με αυτά ποινικών που αναζητούνται από την Αντιτρομοκρατική.