ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22/01/2015 10:35 EET | Updated 22/01/2015 10:35 EET

ΚΕΠ για τις επιχειρήσεις θα φτιάξει ο ΣΥΡΙΖΑ

Sooc

Την πολιτική για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας που ταλαιπωρεί τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, αλλά και το αναπτυξιακό μοντέλο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, εξέθεσε ο Γιώργος Σταθάκης. Ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι και υπεύθυνος του κόμματος για τα θέματα ανάπτυξης, ήταν προσκεκλημένος σε συνάντηση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας στην οποία συμμετείχαν περίπου 35 μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα οι οποίες εκπροσωπήθηκαν σε κορυφαίο επίπεδο.

Στην συζήτηση που είχε ο Γ. Σταθάκης αναφέρθηκε στην δημιουργία «ΚΕΠ για τις επιχειρήσεις» από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Το επιτυχημένο μοντέλο του ΚΕΠ θα διευρυνθεί και προς τις επιχειρήσεις, με στόχο να καταθέτουν τα αιτήματά τους και οι υπηρεσίες του Δημοσίου να αναλαμβάνουν και το δημόσιο να αναλαμβάνει την συγκέντρωση των εγγράφων, τις απαντήσεις στα αιτήματα και την ολοκλήρωση των φακέλων.

Ο Γ. Σταθάκης, τόνισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει νέο αναπτυξιακό νόμο με έμφαση στην παραγωγή και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, ενώ ήταν επικριτικός για το μοντέλο των ιδιωτικοποιήσεων σε ολιγοπωλιακούς τομείς που προώθησε η κυβέρνηση Σαμαρά. Θα σταματήσει η μετατροπή κρατικών μονοπωλίων σε ιδιωτικά μέσα από ιδιωτικοποιήσεις και μάλιστα με εγγυημένα κέρδη για πολλά χρόνια για τον ιδιώτη, είπε. «Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία αυτό το πράγμα», είπε χαρακτηριστικά. Υπογράμμισε μάλιστα ότι αυτού του είδους οι ιδιωτικοποιήσεις θα πρέπει να επανεξεταστούν χωρίς να μπει η χώρα σε δικαστικές περιπέτειες.