ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
22/01/2015 14:47 EET | Updated 22/01/2015 14:47 EET

Μέρκελ: Η πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει να μείνει στο ευρώ

World Economic Forum/Flickr
DAVOS/SWITZERLAND, 28JAN11 - Angela Merkel, Federal Chancellor of Germany captured after the session 'Revitalizing Global Trade' at the Annual Meeting 2011 of the World Economic Forum in Davos, Switzerland, January 28, 2011.Copyright by World Economic Forumswiss-image.ch/Photo by Sebastian Derungs

Πεπεισμένη ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να επιδεικνύει το ίδιο αίσθημα ευθύνης σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις της, εμφανίστηκε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, μιλώντας από το βήμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός και τόνισε ότι εξακολουθεί να ισχύει η ευρωπαϊκή αρχή «αλληλεγγύη έναντι ιδίας ευθύνης».

«Ακούμε από την Ελλάδα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και από την αρχή της κρίσης έλεγα πάντα ότι όλα όσα κάνουμε πολιτικά έχουν ως στόχο την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη», δήλωσε η κ. Μέρκελ, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι «πρέπει να υπάρχουν δύο πράγματα: πρέπει να επιδεικνύουμε αλληλεγγύη και θα συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε αλληλεγγύη, μαζί με την ετοιμότητα για ανάληψη ιδίας ευθύνης. Είμαι πεπεισμένη ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να δείχνει αυτό το αίσθημα ευθύνης».

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις μετά τις εκλογές της Κυριακής, η κ. Μέρκελ σημείωσε ότι «το τι θα γίνει μετά τις εκλογές είναι κάτι που θα το συζητήσουμε τότε», αλλά, όπως είπε, «η εμπειρία στην κρίση του ευρώ, δείχνει ότι πάντα βρίσκουμε μια ευρωπαϊκή λύση, βασιζόμενοι σε αυτές τις δύο όψεις του νομίσματος - αλληλεγγύη και ιδία ευθύνη».

(Mε πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)