ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22/01/2015 04:28 EET | Updated 22/01/2015 04:34 EET

Αντάρτικο από την Sun: Δεν θα προδώσουμε τα κορίτσια μας

www.diggita.it/v.php?id=1433424" data-caption="The Sun chiude la pagina delle donne in topless via ---> www.diggita.it/v.php?id=1433424" data-credit="HotGossipItalia/Flickr">

Τα κορίτσια της σελίδας 3 της σκανδαλοθηρικής εφημερίδας Sun αποτελούν πλέον παράδοση και οι Βρετανοί, είναι γνωστό πως δεν εγκαταλείπουν έτσι εύκολα τις παραδόσεις τους.

Εδω και 40 χρόνια, οι αναγνώστες της Sun, γνωρίζουν πως στην σελίδα 3, τους περιμένει ένα δωράκι. Η φωτογραφία μιας γυμνόστηθης γυναίκας.

Εκτός από τις διαμαρτυρίες των φεμινιστριών που αποκαλούσαν την εφημερίδα σεξιστική, ο ίδιος ο Ρούπερτ Μέρντοχ, ιδιοκτήτης της Sun, είχε αποκαλέσει την πρακτική αυτή της σελίδας 3, παρωχημένη. Το τέλος έμοιαζε να φτάνει. Ειδικά όταν πριν από 2 ημέρες, η δεύτερη βρετανική εφημερίδα ιδιοκτησίας Μέρντοχ, οι Times ανέφεραν ότι το φύλλο της Παρασκευής 16 Ιανουαρίου ήταν το τελευταίο στο οποίο δημοσιεύθηκε ολοσέλιδη φωτογραφία μιας γυμνόστηθης γυναίκας.

Δεν γνωρίζουμε τι εσωτερικές διεργασίες έγιναν στη Sun για να ανατρέψουν την ειλλημμένη αυτή απόφαση.

Την Τετάρτη όμως, ένα κορίτσι 22 ετώ, χαμογελαστό και γυμνόστηθο «καλημέρισε» και πάλι τους αναγνώστες.

Πατήστε εδώ για να δείτε το καινούργιο κορίτσι της σελίδας 3.

Κι επειδή οι Βρετανοί έχουν χιούμορ, ο τίτλος της σελίδας ήταν «Διευκρινίσεις και Διορθώσεις»

«Σε συνέχιση των πρόσφατων δημοσιευμάτων σε όλα τα άλλα έντυπα, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι στη Σελίδα 3 της σημερινής Sun φιλοξενείται η φωτογραφία της 22χρονης Νικόλ από το Μπόρνμαουθ. Θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη εκ μέρους του δημοσιογράφων του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου που πέρασαν τις δύο τελευταίες ημέρες μιλώντας και γράφοντας για εμάς. Έτσι, για να είμαστε σίγουροι, ορίστε μερικές ακόμη υπέροχες φωτογραφίες από την ίδια φωτογράφιση», αναφέρει το κείμενο που συνοδεύει την φωτογραφία.

Φυσικά στην ηλεκτρονική έκδοση της Sun υπάρχει και ειδικό αφιέρωμα στα κορίτσια της εφημερίδας.

Ένα αίτημα προς την ταμπλόιντ, η οποία είναι μία από τις βρετανικές εφημερίδες με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία, να σταματήσει αυτή την πρακτική, είχε συγκεντρώσει 217.000 υπογραφές.

Οι συμμετέχοντες στην εκστρατεία #Ποτέ ξανά Σελίδα 3#, οι οποίοι την Δευτέρα χαρακτήρισαν την είδηση "πραγματικά ιστορική" και έκαναν λόγο για "μεγάλη ημέρα για την εξουσία του πολίτη", αντέδρασαν σήμερα με οργή στην επανεμφάνιση της γυμνόστηθης φωτογραφίας με αναρτήσεις τους στο Twitter.

"Μετά την εκστρατεία #Ποτέ Ξανά Σελίδα 3# φάνηκε να παίρνουμε μία καλή, βαθιά ανάσα έχοντας κρατηθεί κάτω από το νερό. Και τώρα, μία γροθιά στο πρόσωπο", αναφέρει χαρακτηριστικά στη σελίδα της στο Twitter μία ακτιβίστρια υπέρ της κατάργησης της Σελίδας 3, η Τζούλια Τσόρτσιλ.