ΕΙΔΗΣΕΙΣ
26/01/2015 06:32 EET | Updated 26/01/2015 07:57 EET

Αναταραχές στη ΝΔ: Το τηλεφώνημα Καραμανλή στον Σαμαρά και οι δελφίνοι

Eurokinissi

Στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού έφθασε, λίγο μετά τις 10 το πρωί, ο Αντώνης Σαμαράς. Μία ημέρα μετά την εκλογική ήττα, η ένταση στο κόμμα αυξάνεται αν και μέχρι στιγμής, όλοι οι «παίκτες» τηρούν στάση αναμονής.

Το τηλεφώνημα από τον Καραμανλή

Χθες, κι ενώ ο Ευάγγελος Αντώναρος είχε δηλώσει back to the roots, πίσω στον Καραμανλή, ο Κώστας Καραμανλής πήρε τηλέφωνο τον Αντώνη Σαμαρά. Το ρεπορτάζ λέει, ότι του είπε ότι το κρίσιμο στην παρούσα στιγμή, είναι να διασφαλισθεί η ενότητα της παράταξης. Ο κύριος Σαμαράς, απάντησε πως εκτιμά ότι σύντομα ο Σύριζα θα αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα λόγω της οικονομικής πολιτικής που θα ασκήσει και εκτίμησε πως γρήγορα θα οδηγηθούμε σε νέες εκλογές. Το συμπέρασμα του ήταν, πως εφόσον υπάρχει ενδεχόμενο νέας εκλογικής αναμέτρησης, το κόμμα θα πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση και όχι να βυθιστεί στην εσωστρέφεια.

Οι δελφίνοι

Μάκης Βορίδης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ντόρα Μπακογιάννη, Νίκος Δένδιας και Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι οι επικρατέστεροι.

Κανένας δεν θέλει να κάνει στην προκειμένη περίπτωση τον «λαγό». Οι δελφίνοι τηρούν στάση αναμονής. Ζητούν όμως έκτακτο συνέδριο. Ο Σαμαράς δεν φαίνεται να προκρίνει τέτοια λύση, ωστόσο δεν αποκλείεται να ανακοινώσει συνέδριο, αν οι πιέσεις αυξηθούν.

Σφαγή στο επιτελείο για την επικοινωνιακή πολιτική

Πάντως, αν και διαψέυσθηκε επισήμως, οι πηγές της HuffPost Greece επιβεβαιώνουν ότι χθες στο επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού έγινε σφαγή. Ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής, Ανδρέας Παπαμιμίκος αποποιήθηκε την ευθύνη για την επικοινωνιακή πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Υποστηρίζει αντίθετα ότι η επικοινωνιακή πολιτική σχεδιάστηκε από τον συνεργάτη του πρωθυπουργού Χρύσανθο Λαζαρίδη.