Συμφωνία Τσίπρα-Καμμένου για σχηματισμό Κυβέρνησης

Συμφωνία Τσίπρα-Καμμένου για σχηματισμό Κυβέρνησης
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Οριστικοποιήθηκε η συμφωνία Τσίπρα – Καμμένου για συμμετοχή των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Η νέα κυβέρνηση ενδέχεται να ανακοινωθεί ακόμη και σήμερα, Δευτέρα, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο νέος πρωθυπουργός ενδέχεται να ορκιστεί ακόμη και εντός της ημέρας, ενώ το υπουργικό συμβούλιο μέχρι την Τετάρτη.

Επισημαίνεται ότι στις 12.30 μ.μ. ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης δέχθηκε τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών Μιχάλη Θεοχαρίδη προκειμένου να του επιδώσει τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών. Αμέσως μετά, ο πρόεδρος της Βουλής μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Ο Κ. Παπούλιας θα καλέσει τον Αλ. Τσίπρα εντός της ημέρας.

Μετά την συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα ο Π. Καμμένος ανακοίνωσε ότι «από αυτή τη στιγμή υπάρχει κυβέρνηση» και ότι «δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό». «Υπάρχει συμφωνία αρχών, όπως ο ελληνικός λαός του έδωσε μέσα από τις εκλογές», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Εμείς ότι λέμε ισχύει για πάντα», είπε χαρακτηριστικά και δήλωσε ότι «εμείς εκτελέσαμε την εντολή του λαού» και οι Έλληνες προχωρούν «ενωμένοι σε μία καινούργια ημέρα».

Δημοφιλή