11 λόγοι που τα παιδιά σας μοιάζουν με τους πολιτικούς

11 λόγοι που τα παιδιά σας μοιάζουν με τους πολιτικούς
Getty Images

Μη βιαστείτε να αντιδράσετε! Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να προσβάλουμε τα λιλιπούτεια πλάσματα όλου του κόσμου με αυτή τη σύγκριση αλλά αν το καλοσκεφτεί κανείς τα παιδιά και οι πολιτικοί έχουν πολλές ομοιότητες κι εμείς σας παρουσιάζουμε 11 από αυτές.

1. Θα πουν τα πάντα για να πάρουν την έγκρισή σας. Μη μου πείτε ότι το μικρό σας δεν φροντίζει να σας πει πόσο σας αγαπά, ακριβώς πριν σας ζητήσει κάτι;

2. Κάνουν «κωλοτούμπες». Κανείς δεν αλλάζει τόσο συχνά γνώμη, όσο ένα παιδί. Τη μία στιγμή τρελαίνεται για μακαρόνια και θέλει να τρώει μόνο αυτά, ενώ μετά από λίγες μέρες δεν θέλει ούτε να τα μυρίσει.

3. Θα κάνουν τα πάντα για να μην επιτρέψουν στους «εχθρούς» τους να επιτύχουν κι αν δεν το πιστεύετε, σκεφτείτε όλες εκείνες τις δασκάλες που έχουν γυρίσει σχεδόν κλαμένες σπίτι τους από το σχολείο.

4. Δίνουν υποσχέσεις που δεν μπορούν να τηρήσουν. Είναι γνωστό ότι κάθε φορά που θα ζητήσεις σε ένα παιδί να μαζέψει το δωμάτιό του ή να φτιάξε την ντουλάπα του, η απάντηση που θα πάρεις είναι «σε λίγο», μέχρι να απαυδήσεις και να το κάνεις μόνος σου.

5. Μπορούν να μιλάνε χωρίς τελειωμό. Για τα αυτοκινητάκια, τις κούκλες, το παιχνίδι, το κρυφτό, για τα πάντα!

6. Αγαπούν τη διαπραγμάτευση (αν και δεν είναι καθόλου καλοί σε αυτήν). Δεν ξέρω αν θυμάστε την τελευταία φορά που προσπαθήσατε να πείσετε το μικρό σας να κάνει μπάνιο, να φάει τα λαχανικά του ή να πάει για ύπνο. Μήπως η κατάληξη αυτής της κουβέντας σας θύμισε κάτι από την Βουλή;

7. Η δωροδοκία πάντα πιάνει. Είτε πρόκειται για να πείσετε το παιδί σας να διαβάσει τα μαθήματά του ή για να κάτσει ήσυχο στην αναμονή του γιατρού, ένα παγωτό θα το πείσει.

8. Ξετινάζουν την τσέπη σας. Νομίζω δεν χρειάζεται περαιτέρω εξήγηση!

9. Στην αρχή νιώθετε ενθουσιασμό, αλλά 4 χρόνια μετά είστε κάπως κουρασμένοι και είναι απόλυτα φυσιολογικό.

10. Άλλα νομίζατε, άλλα σας ήρθαν. Πολλοί είναι οι γονείς που έχουν πολύ συγκεκριμένες προσδοκίες και όνειρα για το παιδί τους όπως να πηγαίνουν μαζί για ψάρεμα, να τους αρέσει η μουσική, να θέλουν να κάνουν χορό. Συνήθως η πραγματικότητα είναι διαφορετική και η μαμά που ήθελε να πηγαίνει την κόρη της μπαλέτο, καταλήγει να την πηγαίνει σε μαθήματα καράτε.

11. Είναι όλα τα ίδια. Φυσικά, κάθε παιδί είναι ιδιαίτερο και ξεχωριστό αλλά όλα τα παιδιά έχουν κοινά χαρακτηριστικά.

Και για να μην είμαστε άδικοι με τα παιδιά, δεν έχουν μόνο ομοιότητες αλλά και μία σημαντική διαφορά! Τα παιδιά είναι πιο έξυπνα!

Αυτό το άρθρο/blog βασίστηκε στο κείμενο 11 Ways Children Are Like Politicians που δημοσιεύτηκε στην Huffington Post Αμερικής.

Προτείνετε μια διόρθωση