ΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/01/2015 03:06 EET | Updated 28/01/2015 03:06 EET

Στην Κατεχάκη μετά το υπουργικό ο Πανούσης. Οι απόψεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη για τη νεοτρομοκρατία

Eurokinissi

Σαφή άποψη για τη νεοτρομοκρατία έχει ο νέος πολιτικός προϊστάμενος της ΕΛ.ΑΣ., αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, ο οποίος από σήμερα κατοικοεδρεύει στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη.

Λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας ο εγκληματολόγος κ. Πανούσης έχει μελετήσει το φαινόμενο της τρομοκρατίας και είχε διατυπώσει πολλές φορές στο παρελθόν τις θέσεις του. Μιλώντας για την τρομοκρατική οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» είχε πει ότι τα μέλη της είναι άτομα του Κοινού Ποινικού Δικαίου, ενώ μετά τη διπλή δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο είχε δηλώσει: «Η νέα τρομοκρατία στην Ελλάδα δεν έχει τα παλιά χαρακτηριστικά μιας ιδεολογικοπολιτικής στόχευσης. Η νέα τρομοκρατία στην Ελλάδα είναι πιθανόν κάποιοι παλιοί τρομοκράτες, ας το πούμε έτσι, είναι μέλη του υποκόσμου, είναι πιθανόν μέλη διάφορων μορφωμάτων, ένα χαρμάνι. Δεν είναι μια τρομοκρατία, στιλ 17 Νοέμβρη. Είναι ένα πράγμα που μπορεί ταυτόχρονα να ληστεύει, να κάνει εμπόριο ναρκωτικών, να δίνει πληροφορίες και να σκοτώνει. Όλα μαζί».

Για την αντιμετώπιση του φαινόμενου, ο κ. Πανούσης, έχει κατά καιρούς αναφέρει ότι πρέπει να υπάρξει συναίνεση και βοήθεια από όλα τα κόμματα προκειμένου να «ξεριζωθεί το κακό, αλλιώς θα ξαναμιλήσουμε για το επόμενο θύμα».

Για το θέμα της απεργίας πείνας του Νίκου Ρωμανού ο κ. Πανούσης, ως στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς, είχε καταθέσει τροπολογία για την επίλυση του θέματος σημειώνοντας ότι «το κεφάλαιο για τη μόρφωση των κρατουμένων λέγεται επικοινωνία με το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον. Άρα, οι εκπαιδευτικές άδειες, η ενημέρωση από τα ΜΜΕ, η αλληλογραφία έχουν να κάνουν με την κοινωνία, δεν έχουν να κάνουν με το να μορφώνεσαι στο κελί σου».

Sponsored Post