ΕΙΔΗΣΕΙΣ
28/01/2015 12:06 EET | Updated 28/01/2015 15:37 EET

Η υποδοχή Μεϊμαράκη που «σκλάβωσε» τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Με λουλούδια, φιλιά και χαμόγελα υποδέχθηκε τη Ζωή Κωντσταντοπούλου το απερχόμενο προεδρείο της Βουλής. Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης υποδέχθηκε τον προτεινόμενη από την κυβέρνηση ως διάδοχό του κρατώντας μια ανθοδέσμη, από κόκκινες τουλίπες και λευκά τριαντάφυλλα, γεγονός που μάλλον ξάφνιασε τη βουλευτή αλλά προφανώς ευχάριστα.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης είχε επικοινωνήσει από την Τρίτη το μεσημέρι με την προτεινόμενη από την κυβέρνηση για το αξίωμα της προέδρου της Βουλής προκειμένου να κλείσουν ένα ραντεβού για την Τετάρτη και να την ενημερώσει για μια σειρά εκκρεμών ζητημάτων.

Λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον απερχόμενο πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, η κ. Κωνσταντοπούλου σε σύντομη επίσκεψή της στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, έκανε λόγο για άτυπη μεν αλλά ουσιαστική και λεπτομερή ενημέρωση που είχε για θέματα που αφορούν στον τρόπο λειτουργίας του Κοινοβουλίου, αλλά και τις κοινοβουλευτικές εκκρεμότητες που υπάρχουν, τόσο από τον ίδιο όσο και από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς κοινοβουλευτικούς παράγοντες.

«Είναι ένα καλό παράδειγμα για το πώς πρέπει να λειτουργούν οι θεσμοί. Ήταν μια άτυπη αλλά ουσιαστική ενημέρωση που ενισχύει τη διαφύλαξη των θεσμών και τον ρόλο των κοινοβουλευτικών διαδικασιών», επισήμανε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων, αν γνωρίζει για τα χρονοδιαγράμματα σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, η κ. Κωνσταντόπουλου απάντησε, ότι «όλα θα προετοιμαστούν ώστε τίποτα να μην γίνει στο πόδι αλλά ούτε και κανείς να πιαστεί εξ απήνης».

Sponsored Post