ΕΙΔΗΣΕΙΣ
28/01/2015 05:28 EET | Updated 28/01/2015 05:28 EET

Τα τηλεφωνήματα Σαμαρά και η σιγή των κορυφαίων

ASSOCIATED PRESS
Greece's Prime Minister Antonis Samaras delivers his final campaign speech at the Taekwondo Indoor Stadium in southern Athens on Friday, Jan. 23, 2015. All opinion polls on Sunday's closely-watched national election agree: The radical left opposition Syriza party, which has vowed to rewrite the terms of Greece's international bailout, enjoys a lead of at least 4 percentage points over Prime Minister Antonis Samaras' conservatives. (AP Photo/Lefteris Pitarakis)

Τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ αναμένουν όλοι στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμενου να ακούσουν απο το στόμα του Αντώνη Σαμαρά τις σκέψεις και τις προτάσεις του από εδώ και στο εξής και κυρίως να αντιληφθούν τις προθέσεις του για το αν ο ίδιος προτίθεται να ανοίξει θέμα ηγεσίας στο κόμμα.

Αν και επισήμως κανείς δεν έχει ανοίξει τέτοιο θέμα, δεν λείπουν τα στελέχη εκείνα που στις κατ´ ιδίαν συζητήσεις τους συζητούν όλα τα ενδεχόμενα, υπενθυμίζοντας απλώς την πολιτική παράδοση της ΝΔ όπου σχεδόν μετα απο κάθε εκλογική ήττα ο εκάστοτε αρχηγός άνοιγε απο μόνος του τις διαδικασίες διαδοχής του.

Ωστόσο, ο κ.Σαμαράς όσο και το στενό του επιτελείο δεν αφήνουν σχεδόν κανένα περιθώριο - για την ώρα - παρερμηνειών τις στάσης που θα κρατήσει ο πρόεδρος της ΝΔ, αφου εκτιμούν οτι η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στο τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας θα αποτελέσει μια σύντομη παρένθεση και ως εκ τούτου, δεν τίθεται καν θέμα αλλαγής στην κορυφή της Συγγρού.

Σε αυτό συνηγορεί και η κίνηση του Αντωνη Σαμαρα να μην παραδώσει τα κλειδιά του Μεγάρου Μαξιμου ως είθισται στον νέο Πρωθυπουργό, δείχνοντας έστω και με αυτόν τον πολιτικά ανορθόδοξο τρόπο ότι στην πραγματικότητα δεν τον αναγνωρίζει.

Η εκτίμηση τους περί Αριστερής παρένθεσης θεωρούν οι συνεργάτες του κ.Σαμαρά θα εκφραστεί και μάλιστα σύντομα, λόγω των πολλών προεκλογικών υποσχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και των προσδοκιών που έχει δημιουργήσει στην κοινωνία, κυρίως όμως θα αποτυπωθεί στο πεδίο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές μας.

Όλα αυτά βέβαια απο τη στιγμή που ουδείς απο τα λεγόμενα κορυφαία στελέχη βάζει ανοιχτά στο τραπέζι θέμα ηγεσίας στο κόμμα, ενώ τη ίδια ώρα ο κ.Σαμαράς πυκνώνει τις τηλεφωνικές του επικοινωνίες με μεσαία στελέχη επιχειρώντας να τους καθησυχάσει μετά την εκλογική ήττα.

Σύντομα πάντως όλοι θα κληθούν να πάρουν θέση υπέρ ή κατά στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει τον Δημήτρη Αβραμοπουλο για τη Προεδρία της Δημοκρατίας, όπου κατά πολλούς θα αποτελέσει το πρώτο σημαντικό κρας τεστ για το κόμμα μετα τις εκλογές.

Sponsored Post