ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
28/01/2015 05:07 EET | Updated 28/01/2015 05:07 EET

Βαρουφάκης: Θα σταματήσουμε τον φαύλο κύκλο

ARIS MESSINIS via Getty Images
Greece's newly appointed finance minister Yanis Varoufakis walks along a street in Athens on January 27, 2015. Greece named radical left-wing economist Yanis Varoufakis its new finance minister on, giving him the mammoth task of leading negotiations with international creditors over the country's bailout.The appointment of Varoufakis is seen as a signal that the new anti-austerity Syriza-led government will take a hard line in haggling over the 240-billion-euro ($269 billion) EU-IMF package. AFP PHOTO / ARIS MESSINIS (Photo credit should read ARIS MESSINIS/AFP/Getty Images)

Τον «φαύλο κύκλο» των πακέτων διάσωσης και του δανεισμού, που έχει χαρακτηρίσει τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, θα επιδιώξει να τερματίσει η νέα κυβέρνηση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, στο CNBC.

Ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε την ανάγκη να βρεθεί κοινό έδαφος με τους Ευρωπαίους και υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει βρεθεί σε μια δύσκολη κατάσταση, όπου της ζητείται να δανειστεί χρήματα για να αποπληρώσει χρέη για τα οποία έχει ήδη δανειστεί.

«Ξέρεις ότι δεν μπορώ να σου επιστρέψω τα χρέη τα οποία έχω ήδη δανειστεί και τώρα μου ζητάς να δανειστώ περισσότερα» είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βαρουφάκης, ο οποίος θα παραλάβει από τον απερχόμενο υπουργό Γκίκα Χαρδούβελη το μεσημέρι στις 2, την Παρασκευή θα έχει την πρώτη συνάντηση με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, θα μεταβεί στην Αθήνα για μια πρώτη συνάντηση- και όχι για να διαπραγματευθεί- με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη.

Ωστόσο, ο νέος υπουργός Οικονομικών θα επιδιώξει να υπάρξει καταρχήν συμφωνία για το ελληνικό Πρόγραμμα το οποίο επεξεργάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ τους τελευταίους μήνες.

Sponsored Post