ΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/01/2015 06:10 EET | Updated 29/01/2015 06:35 EET

Γιώργος Κατρούγκαλος: Μέσα σε ένα μήνα επιστρέφουν στο Δημόσιο 2.500 έως 3.500 απολυμένοι

Eurokinissi

Tην άμεση επαναπρόσληψη, μέσα σε ένα μήνα, 2.500 έως 3.500 δημοσίων υπάλληλων που απομακρύνθηκαν από το Δημόσιο λόγω διαθεσιμότητας προανήγγειλε, μέσω του ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Διευκρίνισε πως δεν πρόκειται για επαναπροσλήψεις, αλλά για την ανάκληση αντισυνταγματικών απολύσεων.

Πρόκειται για τις απολυμένες καθαρίστριες, τους σχολικούς φύλακες, τους καθηγητές των ΕΠΑΛ αλλά και άλλες κατηγορίες.

Ερωτηθείς για το πού θα βρεθούν τα χρήματα προκειμένου να καλυφθεί το μισθολογικό κόστος, ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε πως ο προϋπολογισμός ήδη προβλέπει 15.000 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2015, και επομένως τα κονδύλια θα εξευρεθούν με την πραγματοποίηση λιγότερων νέων προσλήψεων.

Στους 2.500 με 3.500 υπαλλήλους που θα επιστρέψουν στις θέσεις τους δεν περιλαμβάνονται οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, για τους οποίους ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε πως και αυτοί θα επαναπροσληφθούν, όμως δεν είναι ζήτημα της δικής του αρμοδιότητας.

Νέο σχέδιο αξιολόγησης

Επίσης, όπως είπε, στο πρώτο ραντεβού που θα έχει με την ΑΔΕΔΥ πρόκειται να συζητήσει νέο σχέδιο αξιολόγησης στο Δημόσιο.

Όπως τόνισε, το νέο σύστημα αξιολόγησης δεν θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, αλλά βελτιωτικό. «Μέχρι τώρα η αξιολόγηση λειτουργούσε τιμωρητικά, αφού σκοπός της ήταν η απόλυση. Εμείς θα συζητήσουμε για ένα σύστημα αξιολόγησης με σκοπό τη βελτίωση των υπαλλήλων και της ποιότητας των υπηρεσιών» είπε.