ΕΙΔΗΣΕΙΣ
29/01/2015 14:56 EET | Updated 29/01/2015 15:07 EET

«Δεν καλλιεργήσαμε φόβο, είπαμε αλήθειες», λέει ο Σαμαράς για την προεκλογική τακτική της ΝΔ

sooc

Την προεκλογική τακτική που ακολούθησε η ΝΔ με έμφαση στους κινδύνους που ελλοχεύουν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίστηκε ο τέως πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς ενώ απάντησε και στα σχόλια περί μη υποδοχής του Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Τόνισε δε, απευθυνόμενος στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, πως «δεν υπάρχουν περιθώρια χαλάρωσης» συστήνοντας σε όλους να επαγρυπνούν.

«Δεν καλλιεργήσαμε φόβο, επισημάναμε κινδύνους και είπαμε αλήθεια», ανέφερε ο κ.Σαμαράς και όπως συμπλήρωσε οι πρώτες ενδείξεις από τη νέα κυβέρνηση επιβεβαιώνουν αυτούς τους τους κινδύνους που περιέγραψε το κόμμα προεκλογικά. Μάλιστα ο κ.Σαμαράς έκανε ειδικές αναφορές στις εθνικοποιήσεις, την ακύρωση συμφωνιών όπως με την Cosco, στη ΔΕΗ, στα περιφερειακά αεροδρόμια και στις προσλήψεις στο Δημόσιο.

Εάν η ΝΔ είχε κερδίσει στις εκλογές, η χώρα, σύμφωνα με τον κ.Σαμαρά θα είχε προχωρήσει στο δρόμο της ανάπτυξης και θα είχε προχωρήσει ταχύτερα στη συμφωνία με τους δανειστές.

Ακόμη ο κ.Σαμαράς επανήλθε και στο θόρυβο που δημιουργήθηκε σχετικά με τη μη παράδοση στο Μέγαρο Μαξίμου υπενθυμίζοντας ότι πρώτος τηλεφώνησε το βράδυ των εκλογών για να συγχαρεί τον νικητή των εκλογών και πως σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να μην παραδώσει, αλλά έτσι συμφωνήθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποσχέθηκε εποικοδομητική αντιπολίτευση με στόχο την προστασία της μεσαίας τάξης, της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην οικονομία.

Τέλος ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε πως από πλευράς του κόμματός του θα προταθεί ο Νικήτας Κακλαμάνης για το αξίωμα του αντιπροέδρου της Βουλής ενώ κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι θα είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γιάννης Βρούτσης.

ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν έχει συνειδητοποιήσει τί έγινε την Κυριακή»

«Ο κ. Σαμαράς δείχνει ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει τι ακριβώς συνέβη την περασμένη Κυριακή. Συνεχίζει να μιλά σαν να μην έχει καταδικαστεί η πολιτική του από τον ελληνικό λαό. Επιμένει στα ψέματα και την κινδυνολογία, παραμένοντας ο πιο θερμός υποστηρικτής της λιτότητας. Εύλογα προκύπτει το ερώτημα ποια πλευρά θα στηρίξει στη διαπραγμάτευση που ήδη έχει ξεκινήσει».

Sponsored Post