ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
31/01/2015 08:45 EET | Updated 31/01/2015 13:39 EET

Αλλαγή σχεδίου για τις επαφές Βαρουφάκη

sooc

Αύριο, Κυριακή, το απόγευμα στις 18.00 (ώρα Ελλάδας) θα συναντηθούν τελικά στο Παρίσι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης και ο Γάλλος ομόλογος του Μισέλ Σαπέν. Ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε το ραντεβού να γίνει τη Δευτέρα το απόγευμα, ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών αποφάσισε να επισπεύσει τις συναντήσεις.

Οι ίδιες πηγές εξηγούν ότι το πρόγραμμα των υπολοίπων επαφών του Έλληνα ΥΠΟΙΚ -για το τριήμερο αυτό ταξίδι που άρχισε σήμερα- επαναπροσδιορίζεται, καθώς ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε ραντεβού το πρωί της Δευτέρας στο Λονδίνο με τον Άγγλο υπουργό Οικονομικών, George Osborne, καθώς και συνάντηση την Τρίτη στην Ιταλία με τον Ιταλό ΥΠΟΙΚ, Pier Carlo Padoan.

Ειδικότερα το νέο πρόγραμμα επαφών του υπουργού Οικονομικών είναι:

Αύριο Κυριακή θα βρίσκεται στο Παρίσι όπου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις, στις 17:00 (τοπική ώρα) με τον ομόλογό του Michel Sapin, και στις 18:00 (τοπική ώρα) με τον Υπουργό Οικονομίας Emmanuel Macron, στο Υπουργείο Οικονομικών.

Τη Δευτέρα, ο Υπουργός Οικονομικών θα επισκεφθεί στο Λονδίνο, όπου μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών αρμόδιο επί θεμάτων Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδη Τσακαλώτο, στις 11:00 (τοπική ώρα) θα συναντηθούν με τον Υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας, George Osborne, στο γραφείο του, στη Downing Street 11, με στόχο την έναρξη στενής συνεργασίας των δύο χωρών όσον αφορά θέματα κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Στο πλαίσιο της επίσκεψης στο Λονδίνο, ο Υπουργός Οικονομικών θα έχει συνάντηση και με στελέχη του χρηματοπιστωτικού τομέα του Σίτι.

Την Τρίτη, ο Υπουργός Οικονομικών θα επισκεφθεί τη Ρώμη, όπου στις 11:30 θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Pier Carlo Padoan, στο Υπουργείο Οικονομικών. Η επιστροφή του Υπουργού προγραμματίζεται για το απόγευμα της Τρίτης.