ΕΙΔΗΣΕΙΣ
31/01/2015 18:56 EET | Updated 31/01/2015 18:56 EET

Wall Street Journal: «Ενδείξεις συμφωνίας» της Ελλάδας με την ΕΕ

ASSOCIATED PRESS
Greece's Finance Minister Yanis Varoufakis, right, reaches out to shake hands with Dutch Finance Minister and Eurogroup President Jeroen Dijsselbloem, left, following a joint news conference after their meeting at the Finance Ministry in Athens, Friday, Jan. 30, 2015. Dijsselbloem who chairs eurozone finance meetings says there is no decision so far on what to do after Greece’s current bailout program runs out at the end of next month. (AP Photo/Lefteris Pitarakis)

Παρά τις «διαφωνίες» και τη «σύγκρουση», διαφαίνονται «ενδείξεις» ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ, αναφέρεται σε δημοσίευμα της αμερικανικής οικονομικής εφημερίδας Wall Street Journal.

Στην ανταπόκριση από την Αθήνα γίνεται αναφορά στις «γκριμάτσες, την σκληρή ρητορική και το παγερό αντίο μεταξύ του Έλληνα υπουργού Οικονομικών και του εκπροσώπου των Ευρωπαίων πιστωτών» (σ.σ. του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ), προστίθεται πάντως ότι «πίσω από την πικρία, διαφαίνονται ενδείξεις σχετικά με το πως η Αθήνα και η γερμανική ηγέτιδα των πιστωτών της αναζητούν μια συμφωνία που να κρατά την Ελλάδα στο ευρώ».

Στη συνέχεια, επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι οι επιλογές για μια «συμβιβαστική λύση», πιθανό να γίνουν πιο συγκεκριμένες στις διαπραγματεύσεις τον Φεβρουάριο.

Στο δημοσίευμα καταγράφονται οι θέσεις των «δυο πλευρών» (Αθήνας και δανειστών), καθώς και απόψεις οικονομολόγων, όπως ότι «δεν είναι καθόλου βέβαιο (αν θα υπάρξει) συμφωνία στους επόμενους μήνες», κάνοντας λόγο για «χάσμα» μεταξύ του αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ για να επαναδιαπραγματευθεί το πακέτο διάσωσης και της επιμονής της Ευρώπης για να υπάρξει συνέχεια (στη συμφωνία στήριξης).

Η εφημερίδα κρίνει ακόμη ότι «καμία πλευρά δεν θα επιτύχει την ικανοποίηση των επιδιώξεών της εξ ολοκλήρου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ