ΚΟΙΝΩΝΙΑ
02/02/2015 02:53 EET | Updated 02/02/2015 02:53 EET

Πώς από ένα ανώνυμο τηλεφώνημα η Αντιτρομοκρατική συνέλαβε συνεργό του Ξηρού στη Θεσσαλονίκη

Sooc

Ανώνυμο τηλεφώνημα από άνδρα που παρείχε πληροφόρηση για τους συνεργούς του Χριστόδουλου Ξηρού δέχθηκε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία το βράδυ της 21ης Ιανουαρίου 2015.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία της υπόθεσης, το τηλέφωνο σήκωσε ανθυπαστυνόμος που εκτελούσε χρέη αξιωματικού υπηρεσίας, ο οποίος άκουσε από την άλλη άκρη της γραμμής έναν άγνωστο να του λέει: «Νεαρός 25-30 χρονών, τον φωνάζουν Τόνυ ή Στέλιο ή Μέμα Μπουζαρ, μένει στη Θεσσαλονίκη, σε διαμέρισμα 5ου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό… Εκεί μένει και η Αγγελική που ψάχνει η Υπηρεσία σας και μέσα στο διαμέρισμα έχουν όπλα και εκρηκτικά, τα οποία θα χρησιμοποιούσαν στην απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού».

Στην Αντιτρομοκρατική σήμανε συναγερμός και ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθη πριν από περίπου μία εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη ο 29χρονος Αλβανός, ο οποίος φέρεται να είχε το ρόλο του «σοφέρ» της 22χρονης Αγγελικής.

Ενδιαφέρον έχει και άλλο σημείο της δικογραφίας στο οποίο αναφέρεται ότι από την ανάλυση των DNA που βρέθηκαν στη γιάφκα του Ξηρού στο Λουτράκι προκύπτει ταυτοποίηση με το γενετικό υλικό δύο έγκλειστων μελών της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς». Τα DNA τους βρέθηκαν σε πλαστικό δοχείο μαζί με γενετικό υλικό άγνωστης γυναίκας που είχε περάσει και από την πρώτη γιάφκα του Ξηρού στην Ανάβυσσο Αττικής. Από τα νέα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων προκύπτει ότι από τα σπίτια σε Ανάβυσσο και Λουτράκι έχουν περάσει τουλάχιστον πέντε άτομα, άγνωστα στις Αρχές.