ΕΙΔΗΣΕΙΣ
02/02/2015 04:38 EET | Updated 02/02/2015 04:38 EET

«Η Αριστερή παρένθεση και το ώριμο φρούτο»

ASSOCIATED PRESS
Greece's Prime Minister Antonis Samaras delivers his final campaign speech at the Taekwondo Indoor Stadium in southern Athens on Friday, Jan. 23, 2015. All opinion polls on Sunday's closely-watched national election agree: The radical left opposition Syriza party, which has vowed to rewrite the terms of Greece's international bailout, enjoys a lead of at least 4 percentage points over Prime Minister Antonis Samaras' conservatives. (AP Photo/Lefteris Pitarakis)

Στη λογική της δικαίωσης των προεκλογικών του προειδοποιήσεων για τον ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να επενδύει ο Αντωνης Σαμαρας, θεωρώντας οτι ο χρόνος και οι εξελίξεις θα αποτελέσουν την καλύτερη απόδειξη.

Αυτή αναμένεται να είναι και η βασική υπερασπιστική γραμμή της προεκλογικής του τακτικής - παρά την έντονη κριτική που δέχθηκε - και στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που προγραμματίζεται ακόμα και εντός της εβδομάδας που αρχίζει. 

Ήδη απευθυνόμενος στα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας έδωσε το στίγμα του εμμένοντας στη εκτίμηση του στο σενάριο περί «Αριστερής παρένθεσης» δίνοντας με αυτό τον τρόπο τη δική του απάντηση σε όσους εντός της ΝΔ ανακινούν θέμα αλλαγής ηγεσίας λόγω της εκλογικής ήττας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο το σκηνικό στο εσωτερικό της Συγγρού θυμίζει «κλεφτοπόλεμο» με εντάσεις ακόμα και για θέματα συγκρότησης της νέας γραμμής κρούσης στη Βουλή.

Η αρχική ανακοίνωση του ονόματος της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου για τη θέση του γραμματέα της Κο ΝΔ και η μετέπειτα αντικατάστασή της από τον Γιάννη Πλακιωτάκη δημιούργησε σύγχυση και παρατράγουδα.

Κάποιοι επικαλέστηκαν το καταστατικό του κόμματος στο οποίο αναφέρεται ρητά πως χρειάζονται έξι χρόνια κοινοβουλευτικής θητείας για να αναλάβει ένας βουλευτής της συγκεκριμένη θέση και η κα Ασημακοπούλου είχε μόλις 2,5 ενώ η ίδια λίγο αργότερα, διευκρίνιζε ότι αρνήθηκε επικαλούμενη οικογενειακούς λόγους, ευχαριστώντας παράλληλα τον Αντώνη Σαμαρά για την τιμητική πρόταση στο πρόσωπο της...

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ήρθε και η διάψευση από την πλευρά του πρώην προέδρου της Βουλής - όχι όμως και από τη Συγγρού - της πληροφορίας ότι του προτάθηκε θέση αντιπροέδρου του κόμματος από τον Αντώνη Σαμαρά.

«Το αναφερόμενο δημοσίευμα στην «Κυριακάτικη Καθημερινή» ότι δήθεν μου προτάθηκε από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας η θέση του Αντιπροέδρου του κόμματος και την αρνήθηκα, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα» ήταν η απάντηση του κ. Μεϊμαράκη.