ΕΙΔΗΣΕΙΣ
02/02/2015 11:30 EET | Updated 02/02/2015 11:30 EET

Εξεταστική για μνημόνιο και PSI θα προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας

ASSOCIATED PRESS
Cyprus' president Nicos Anastasiades, right, shakes hands with Greek Prime Minister Alexis Tsipras at the Presidential Palace following their meeting in the capital Nicosia, Monday, Feb. 2, 2015. Tsipras is visiting Cyprus, his first trip abroad as prime minister since his election last month. It's customary for all newly-elected Greek prime ministers to conduct their first trip abroad to Cyprus because of the two countries' deep historic ties. (AP Photo/Petros Karadjias)

Μία μικρή, αλλά αναμενόμενη, αποκάλυψη έκρυβε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο (γιο του αείμνηστου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου): την εξεταστική για το μνημόνιο και το PSI.

Στην Κύπρο ακόμη «βράζουν» με την πώληση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα που έγινε, εν μία νυκτί, το 2013. Από την μεταβίβαση αυτή οι Κύπριοι υπολογίζουν ότι έχασαν 3,5 δις ευρώ! Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ν. Παπαδόπουλος στην συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδος του παρέδωσε επιστολή με την οποία του πρότεινε να διεξαχθεί έρευνα. «Είναι σκάνδαλο», είπε και ζήτησε να ελεγχθεί αν υπήρξε προσυνεννόηση.

Ο Αλ. Τσίπρας του απάντησε ότι θα ζητήσει να συσταθεί εξεταστική επιτροπή, η οποία θα διερευνήσει τα πάντα στον τομέα της οικονομίας και τις επιλογές για το PSI. «Θα ρίξει φως και σ’ αυτό», φέρεται να δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός.

Sponsored Post