ΕΙΔΗΣΕΙΣ
03/02/2015 06:56 EET | Updated 03/02/2015 06:56 EET

Σακελλαρίδης: Ο Βαρουφάκης δεν έκανε κωλοτούμπα

Sooc

Πάγια θέση της κυβέρνησης είναι ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο γι’ αυτό απαιτείται η διαγραφή του, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Δεν έχουμε κάνει κωλοτούμπα. Ενδεχομένως κάποιοι να δυσαρεστούνται που δεν έχουμε κάνει κωλοτούμπα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι η διαγραφή μπορεί να γίνει με διάφορους τεχνικούς τρόπους και «ένας από αυτούς τους τεχνικούς τρόπους είναι αυτός που ακούστηκε χθες σε παρουσίαση του κ. Βαρουφάκη σε Βρετανούς επενδυτές» συμπλήρωσε. Ωστόσο, όπως είπε, αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι το δημόσιο χρέος να καταστεί βιώσιμο, για να πάρει ανάσα η ελληνική κοινωνία. Αναφερόμενος στις επαφές του Αλέξη Τσίπρα και του Γιάνη Βαρουφάκη με Ευρωπαίους, ο κ. Σακελλαρίδης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει ενισχύσει τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας.

Σχετικά με το όνομα που θα προτείνει η κυβέρνηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί. « Όταν γυρίσει ο πρωθυπουργός και ανοίξει η Βουλή, να είστε σίγουροι ότι πολύ σύντομα εκ των πραγμάτων θα υπάρχει ανακοίνωση του ονόματος και θα προχωρήσουμε με μια πολύ ομαλή διαδικασία στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας» είπε.

Ο κ. Σακελλαρίδης αναφέρθηκε επίσης και στο ενδεχόμενο συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ λέγοντας ότι προς το παρόν δεν έχει κινηθεί η διαδικασία από την ελληνική πλευρά για συνάντηση. «Κάτι τέτοιο δεν έχει οριστικοποιηθεί, δεν έχει κινηθεί και η διαδικασία από την ελληνική πλευρά για να γίνει ακόμη η συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ. Αν υπάρξει κάποια συνάντηση θα το μάθετε. Μέχρι τις 12 του μηνός υπάρχει πολύς καιρός» επισήμανε.