ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/02/2015 13:43 EET | Updated 03/02/2015 13:43 EET

Μετά τις διαβεβαιώσεις Παρασκευόπουλου σταματά η κινητοποίηση των κρατουμένων στον Δομοκό

Eurokinissi

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το θάνατο του κρατούμενου που πέθανε στις φυλακές Δομοκού και δέσμευση για την πρόσληψη δύο γιατρών, ήταν οι δύο διαβεβαιώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, που καθησύχασε τους κρατούμενους και ανακοίνωσαν τον τερματισμό των κινητοποιήσεων.

Υπενθυμίζουμε ότι τα ξημερώματα της Τρίτης ο κρατούμενος στην Δ' Πτέρυγα των φυλακών Δομοκού Μ.Α., 52 ετών, έχασε τη ζωή του, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες συγκρατουμένων του, ο άνθρωπος ζητούσε από τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας γιατρό αλλά το αίτημά του δεν ικανοποιήθηκε.

Τελικά πέθανε στα χέρια του σωφρονιστικού συστήματος, ενώ λίγες εβδομάδες νωρίτερα άλλος ένας κρατούμενος, ο Ε.Γ., πέθανε κι αυτός αβοήθητος στην ίδια πτέρυγα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νίκος Παρασκευόπουλος εκφράζει τη βαθιά του λύπη για τον αιφνίδιο θάνατο ενός κρατουμένου στο Κατάστημα Κράτησης Δομοκού και τα συλλυπητήριά του στους οικείους του.

Ο αποθανών ήταν κρατούμενος στις κοινές πτέρυγες του σωφρονιστικού καταστήματος.

Στο πλαίσιο των καθηκόντων του ο Υπουργός διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες και τα αίτια θανάτου του κρατουμένου καθώς και ενδεχόμενες ευθύνες.

Σημειώνεται ότι, αναμένεται η ολοκλήρωση από το ΑΣΕΠ νόμιμων διαδικασιών για την πλήρωση δύο θέσεων μόνιμων γιατρών στο Κατάστημα Κράτησης Δομοκού. Άμεσα θα ζητηθεί η επίσπευση των διαδικασιών.