ΕΙΔΗΣΕΙΣ
03/02/2015 02:29 EET | Updated 03/02/2015 02:29 EET

ΝΔ: Η Αριστερή παρένθεση και το ώριμο φρούτο

sooc

Στη λογική της δικαίωσης των προεκλογικών του προειδοποιήσεων για τον ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να επενδύει ο Αντώνης Σαμάρας, θεωρώντας ότι ο χρόνος και οι εξελίξεις θα αποτελέσουν την καλύτερη απόδειξη.

Αυτή αναμένεται να είναι και η βασική «υπερασπιστική γραμμή» της προεκλογικής του τακτικής - παρά την έντονη κριτική που δέχθηκε - και στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που προγραμματίζεται ακόμα και εντός της εβδομάδας που αρχίζει. 

Ήδη απευθυνόμενος στα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας έδωσε το στίγμα του εμμένοντας στη εκτίμηση του στο σενάριο περί «Αριστερής παρένθεσης» δίνοντας με αυτό τον τρόπο τη δική του απάντηση σε όσους εντός της ΝΔ ανακινούν θέμα αλλαγής ηγεσίας λόγω της εκλογικής ήττας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο το σκηνικό στο εσωτερικό της Συγγρού θυμίζει «κλεφτοπόλεμο» με εντάσεις ακόμα και για θέματα συγκρότησης της νέας γραμμής κρούσης στη Βουλή.

Η αρχική ανακοίνωση του ονόματος της Ανναίος Μισέλ Ασημακοπούλου για τη θέση του γραμματέα της ΚΟ ΝΔ και η μετέπειτα αντικατάστασή της από τον Γιάννη Πλακιωτάη δημιούργησε σύγχυση και παρατράγουδα.

Κάποιοι επικαλέστηκαν το καταστατικό του κόμματος στο οποίο αναφέρεται ρητά πως χρειάζονται έξι χρόνια κοινοβουλευτικής θητείας για να αναλάβει ένας βουλευτής τη συγκεκριμένη θέση και η κα Ασημακοπούλου είχε μόλις 2,5 ενώ η ίδια λίγο αργότερα, διευκρίνιζε οτι αρνήθηκε επικαλούμενη οικογενειακούς λόγους, ευχαριστώντας παράλληλα τον Αντώνη Σαμαρά για την τιμητική πρόταση στο πρόσωπο της...

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ήρθε και η διάψευση από την πλευρά του πρώην προέδρου της Βουλής - όχι όμως και από τη Συγγρού - της πληροφορίας ότι του προτάθηκε θέση αντιπροέδρου του κόμματος από τον Αντώνη Σαμαρά.

«Το αναφερόμενο δημοσίευμα στην «Κυριακάτικη Καθημερινή» ότι δήθεν μου προτάθηκε από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας η θέση του Αντιπροέδρου του κόμματος και την αρνήθηκα, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα» ήταν η απάντηση του κ.Μεϊμαράκη.