ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/02/2015 04:00 EET | Updated 05/02/2015 04:00 EET

Κηδέψανε δύο φορές το παιδί τους. Η συγνώμη δεν είναι αρκετή λέει το νοσοκομείο που μπέρδεψε τα βρέφη

Christiaan Triebert/Flickr
The University Medical Center Groningen (UMCG) was partly transformed into the Teddy Bear Hospital on Wednesday June 12th, 2013, to introduce children playfully with the course of events of a hospital. Many children are afraid to go to that strange big building called the hospital. Doctors with long, white coats, a strange smell, and not knowing what to expect. With the Teddy Bear Hospital, the UMCG hopes to slightly take away the children's fear. The hospital was set up by medical students in cooperation with the International Federation of Medical Students Associations (IFMSA).This photo is part of a photo-reportage for the Groninger Studentenkrant.

Μια συγνώμη δεν είναι αρκετή, δήλωσε χθες ο διοικητής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων, Φώτης Βάβας και δεσμεύτηκε για την παραδειγματική τιμωρία των υπεύθυνων για το μακάβριο θρίλερ που εκτυλίχθηκε όταν η οικογένεια του Σπύρου Γεωργόπουλου παρέλαβε και κήδεψε… λάθος βρέφος.

Παράλληλα έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκαν οι γονείς του μωρού που έχει θαφτεί. Πρόκειται για ένα ζευγάρι από την Αλβανία που κατοικεί στην Κέρκυρα και από εκεί μεταφέρθηκε με σοβαρό πρόβλημα υγείας το παιδί τους, το οποίο και άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.

«Θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα υπάρξει παραδειγματική κι αυστηρή τιμωρία», δήλωσε ο κ. Βάβας, ο οποίος ήδη έχει μιλήσει και με τις δύο οικογένειες που έχασαν τα μωρά τους και δεν έκρυψε την οργή του για λάθη και παραλήψεις, αλλά και για το γεγονός ότι η διοίκηση του νοσοκομείου ενημερώθηκε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση.

Ο Σπύρος Γεωργόπουλος και η σύζυγός του απέκτησαν ένα κοριτσάκι στις 22 Ιανουαρίου. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας και το βρέφος μπήκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών. Την περασμένη Κυριακή η κατάσταση της υγείας του μωρού επιδεινώθηκε και χρειάστηκε να αλλάξει η αντιβίωση.

«Η καρδούλα της χτυπούσε ως τις 8 το βράδυ, μισή ώρα αργότερα μας είπαν ότι κατέληξε», είπε συγκλονισμένος ο πατέρας, ο οποίος καλείται τώρα να κηδέψει για δεύτερη φορά το παιδί του.

Η οικογένεια Γεωργόπουλου παρέλαβε τη σωρό του βρέφους και την Τρίτη το πρωί κήδεψε το αγγελούδι της. Το απόγευμα της ίδιας μέρας ωστόσο, αστυνομικοί τους ενημέρωσαν ότι είχε γίνει ένα μακάβριο λάθος και τους έδωσαν άλλο νεκρό βρέφος και μάλιστα αγοράκι, ενώ το άψυχο κορμάκι του δικού τους ήταν ακόμη στο νεκροτομείο.

«Θα ζήσουμε το δράμα μας για δεύτερη φορά. Εγώ είμαι χαροκαμένος, ζω το γολγοθά μου. Κάποιοι όμως πρέπει να κοιτάξουν όσα συμβαίνουν στο νοσοκομείο», είπε ο συντετριμμένος πατέρας.

Στη χθεσινή έκτακτη συνέντευξη τύπου ο κ. Βάβας ανέφερε ότι έγιναν τραγικά και τεράστια λάθη, καθώς δεν τηρήθηκε σε κανένα σημείο το πρωτόκολλο που ισχύει, ενώ και ο ίδιος ενημερώθηκε με σημαντική καθυστέρηση, μόλις την Τρίτη το απόγευμα και ενώ το θέμα είχε ήδη γίνει γνωστό.

Η οικογένεια Γεωργόπουλου παρέλαβε τη σορό του βρέφους τους για να το κηδέψουν, ενώ οι γονείς του νεογέννητου αγοριού θα περιμένουν να γίνει η εκταφή στο νεκροταφείο Αγίου Νικολάου Κοπάνων για να παραλάβουν τη σορό του.