ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/02/2015 03:19 EET | Updated 05/02/2015 08:41 EET

Σύλληψη παιδόφιλου που παρήγαγε και διακινούσε πορνογραφικό υλικό

Eurokinissi

Ένας τραπεζικός υπάλληλος- διάνοια στην πληροφορική και ένας 24χρονος άνεργος είναι οι πρωταγωνιστές των δύο υποθέσεων παιδικής πορνογραφίας που έφερε στο φως η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Για πρώτη φορά εντοπίστηκε από το επιστημονικό προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. υλικό παιδικής πορνογραφίας που παρήχθη στην Ελλάδα και στη συνέχεια διακινήθηκε στα φρικιαστικά sites των παιδόφιλων.

Ο 24χρονος από τη Θεσσαλονίκη φέρεται να βίασε ένα 10χρονο αγόρι και ένα 4χρονο κορίτσι, να βιντεοσκοπούσε τις πράξεις του και να τις διακινούσε σε site με πορνογραφικό υλικό.

Πρόκειται για μέλος παγκόσμιου κυκλώματος παιδόφιλων το οποίο εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. Σε επιχείρηση με την κωδική ονομασία «HYEDRA».

Για τη συμμετοχή στο κύκλωμα έχουν εντοπιστεί 78 χρήστες σε συνολικά 23 χώρες. Στην Ελλάδα έχουν γίνει 3 συλλήψεις.

Ο 24χρονος άνεργος συνελήφθη στις 2 Φεβρουαρίου στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

Ο τραπεζικός υπάλληλος συνελήφθη στα Τρίκαλα με την βοήθεια των αμερικανικών Αρχών, στις 17 Ιανουαρίου. Στην κατοχή του βρέθηκαν 12.000 αρχεία με πορνογραφικό υλικό. Οι αστυνομία τον χαρακτηρίζει ως χάκερ που ήξερε να κρύβει τα ίχνη του. Άλλαζε συχνά IP και μετέφερε αρχεία από υπολογιστή σε υπολογιστή.

Ο ίδιος ισχυριζόταν σε chat ότι έχει κακοποιήσει παιδιά, χωρίς αυτό αν έχει επιβεβαιωθεί από τις Αρχές.

Πως έγινε η σύλληψη

Τα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οδηγήθηκαν στα ίχνη του παιδεραστή καθώς αυτός «κατέβαζε» σκληρό πορνογραφικό υλικό από διάφορες ιστοσελίδες και ζητούσε να πρωταγωνιστούν ανήλικα παιδιά. Κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. ταξίδευσε στη Θεσσαλονίκη και πήγε κατευθείαν στη πολυκατοικία, όπου είχε εντοπιστεί το σήμα στην περιοχή των Αμπελοκήπων. Έκπληκτος ο ένοικος άκουσε τους αστυνομικούς να του λένε ότι είναι ύποπτος για διακίνηση πορνογραφικού υλικού. Τελικά, αποδείχθηκε πως ο ένοικος ήταν αθώος, καθώς ο 24χρονος έμενε στο ακριβώς διπλανό διαμέρισμα και «έκλεβε» ίντερνετ από τον γείτονά του.

Στο συγκεκριμένο υλικό εντοπίστηκε το βίντεο δικής του «παραγωγής», στο οποίο φαίνεται να ασελγεί στο ανήλικο παιδί, ενώ υπό διερεύνηση είναι ένα ακόμη βίντεο που φαίνεται ενήλικος άντρας, δεν αποκλείεται ο ίδιος, να ασελγεί σε βάρος ενός άλλου ανήλικου παιδιού