ΕΙΔΗΣΕΙΣ
05/02/2015 14:22 EET

Πάσχει από το αυτιστικό σύνδρομο Άσπεργκερ ο Βλαντιμίρ Πούτιν;

ASSOCIATED PRESS
Russian President Vladimir Putin wears special glasses as he visits a research facility of the St. Petersburg State University in St. Petersburg, Russia, on Monday, Jan. 26, 2015. In televised comments after a meeting with students in St. Petersburg, President Vladimir Putin said that Ukraine’s army was at fault for the increase in violence and accused it of using civilians as “cannon fodder” in the conflict. “(Ukraine’s army) is not even an army, it’s a foreign leg

Μια απόρρητη έκθεση Πενταγώνου, το 2008, που φέρνει στη δημοσιότητα το CBS ισχυρίζεται ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πάσχει από το σύνδρομο Ασπεργκερ.

Η έρευνα διεξήχθη από το Γραφείο Αξιολόγησης Net, ένα εσωτερικό think tank του Πενταγώνου, το οποίο πιστεύει ότι μια "αυτιστική δυσλειτουργία που επηρεάζει όλες τις αποφάσεις του Πούτιν".

Σύμφωνα με το CBC η ομάδα ανέλαβε να αναλύσει ορισμένα βίντεο από τις δημόσιες εμφανίσεις του Πούτιν από το 2000 και μετά. Στην απόρρητη έκθεσή τους, εκτιμούν ότι "η νευρολογική ανάπτυξη του Πούτιν, είναι προφανές ότι διεκόπη κατά την βρεφική του ηλικία".

Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο Πούτιν υπέστη "προσβολή" στον εγκέφαλό του, κατά την διάρκεια της κύησής του και εικάζουν ότι πιθανώς η μητέρα του υπέστη εγκεφαλικό κατά την εγκυμοσύνη της.

Αποτέλεσμα είναι να έχει επηρεάσει τον τρόπο που σκέπτεται ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας και την δεξιά πλευρά του σώματός του.

Το σύνδρομο Ασπεργκερ, είναι μια διαταραχή του φάσματος του αυτισμού (ASD), που χαρακτηρίζεται από σημαντικές δυσκολίες στην κοινωνική αλληλεπίδραση και στη λεκτική επικοινωνία, ενώ παράλληλα εκδηλώνεται με περιορισμένες και επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές και ενδιαφέροντα.

ΠΗΓΗ: cbsnews