ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/02/2015 03:11 EET | Updated 05/02/2015 03:11 EET

«Πόλεμος» μελών των Πυρήνων της Φωτιάς και αντιεξουσιαστών για την επίθεση στον Χριστόδουλο Ξηρό

eurokinissi

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει ανάμεσα στα φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» και μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου, με αφορμή την επίθεση των «Πυρήνων» κατά του Χριστόδουλου Ξηρού.

Αντιεξουσιαστές ανέβασαν κείμενο σε γνωστή ιστοσελίδα του χώρου, στο οποίο χαρακτηρίζουν τους Πυρήνες ως «τυφλωμένους μουτζαχεντίν που κάνουν αριστοτεχνικές κωλοτούμπες». Αφορμή για το φούντωμα του «πολέμου» που μαίνεται εδώ και καιρό στάθηκε το κείμενο που δημοσίευσαν εννιά φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας, τα οποία «στολίζουν» τον Χριστόδουλο Ξηρό με ύβρεις.

Στο κείμενό τους οι αντιεξουσιαστές γράφουν για τους Πυρήνες: «… είναι προφανές ότι όταν θέλεις να "πνίξεις" ένα θέμα-"φωτιά", το ανακατεύεις μέσα σε υπερβολική δόση αυτάρεσκου βερμπαλισμού μαζί με άλλα πιασάρικα θέματα, οπότε στα μάτια του απαίδευτου αναγνώστη ή στα αυτιά του τυφλωμένου μουτζαχεντίν οπαδού φαίνεται ότι έχεις απαντήσει σε όλα, κι ας έχεις κάνει εσύ την αριστοτεχνική σου κωλοτούμπα με διάφορα πομπώδη, αλλά νοηματικά "ναι μεν αλλά"…Πιθανόν κάποιοι/ες να χειροκροτούν ήδη με ενθουσιασμό, ως "επαρκή εξήγηση" το νέο πόνημα των φυλακισμένων μηδενιστών του Κορυδαλλού...».

Το κείμενο με τίτλο «Τελικά ο σκοπός αγιάζει τα μέσα…» αποτελεί, σύμφωνα με τους αρμόδιους αστυνομικούς που το διάβασαν, απάντηση ατόμων που ασπάζονται την παραδοσιακή «επαναστατική βία» (όπως για παράδειγμα αυτή που εκφράστηκε από τη 17Ν) και αντιτίθενται σε πρακτικές συνεργασίας με ποινικούς και σε ιδεολογίες μηδενιστικές.

Ενδεικτικό είναι ότι οι συντάκτες αναφέρονται σκωπτικά στις σχέσεις που έχουν αναπτύξει οι Πυρήνες με ποινικούς και παρουσιάζουν και σημεία καταθέσεων του Βασίλη Στεφανάκου, που ειρωνικά λένε πως «είναι ο κατατρεγμένος προλετάριος που βρέθηκε στην φυλακή και "γουστάρει" να κάνει παρέα με διάφορα "αετόπουλα" φίλους του».

Αναφερόμενοι στην «απόλυση» του Ξηρού από τους Πυρήνες γράφουν:

«Έκαναν ένα μεγαλοπρεπέστατο (αλλά κουτοπόνηρο...) πολιτικό φάουλ. Δικάζουν και καταδικάζουν ως ρουφιάνο και προδότη, χωρίς να παραθέτουν κάποιο νεότερο (από το 2002 μέχρι σήμερα) δεδομένο, έναν άνθρωπο που ανήκε σε άλλη οργάνωση, ριζικά διαφορετικής κοσμοαντίληψης σε σχέση με την δική τους, τα μέλη της οποίας (17Ν) αν και συγκρατούμενοι του Χ. Ξηρού επί χρόνια στην ίδια πτέρυγα, ποτέ δημόσια δεν τον αποκάλεσαν ρουφιάνο ή προδότη. Άλλοι φάγανε μάπες ως καταδότες και "μετανοημένοι", στους προαυλισμούς των καταδικασμένων για την 17Ν και όχι ο Χ. Ξηρός».