ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/02/2015 02:56 EET | Updated 05/02/2015 02:56 EET

Τι λέει το σημείωμα των «Πυρήνων της Φωτιάς» προς την καταζητούμενη Αγγελική

xJason.Rogersx/Flickr
Writing in my some what coffee stained note book. Mostly used for taking notes while learing german, but also used for other random noted.Even the English is difficult to read because my hand writing is so bad. And spelling mostly just rong.

Το χειρόγραφο σημείωμα ηγετικού έγκλειστου στελέχους της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» προς την καταζητούμενη Αγγελική αποκαλύπτουν αστυνομικές πηγές.

Στο σημείωμα ο φυλακισμένος «Πυρήνας» εξαπολύει ύβρεις κατά του Χριστόδουλου Ξηρού «ο οποίος τα κάνει όλα χάλια» και εκθειάζει τις προσπάθειες της Αγγελικής για να πετύχει το σχέδιο «Γοργοπόταμος» για την ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού και την απελευθέρωση των κρατουμένων μελών της «Συνωμοσίας».

Από την αποκρυπτογράφηση των ηλεκτρονικών σημειώσεων που βρέθηκαν στη γιάφκα του Χριστόδουλου Ξηρού στο Λουτράκι προκύπτει το παρακάτω κείμενο -το οποίο περιλαμβάνεται και στην ογκώδη δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης- με αποστολέα το έγκλειστο μέλος των Πυρηνών και παραλήπτη την 22χρονη Αγγελική:

«Εσύ είσαι μαζί μας 3 μήνες και είσαι συντρόφισσα με Σ κεφαλαίο, ενώ ο μ…….. είναι μ………. . Ψάχνουμε άτομο να αντικαταστήσουμε τον μ……. και μόλις βγούμε θα πάρει τον π…… ο Νίκος (Χριστόδουλος Ξηρός). Να μην νοιώθεις οίκτο για τον κ….γερο. Η σχέση μας με τον γέρο είναι εργαλειακή με ημερομηνία λήξεως. Όλα τα όπλα που σας έχουμε φέρει είναι της Συνωμοσίας άρα δικά σου και άρα παίρνεις ότι θέλεις χωρίς να τον ρωτάς. Τα έχω πάρει με τον Νίκο τον μ……. και εδώ όταν ήταν, γραφικός και γελοίος ήταν. Θεωρούσαμε ότι έχει αντάρτικη εμπειρία και προτιμήσαμε να απευθυνθούμε σε αυτόν παρά σε ποινικούς φίλους μας που τελικά αποδεικνύονται πιο σοβαροί και συνεπείς από τον γέρο. Είναι καλύτερα να έρθει εδώ για το σχέδιο κάποιος από τους φίλους μας τους ποινικούς και να βάλει την βόμβα χωρίς τα καλάσνικοφ. Ο Νίκος θα πυροβολεί στον γάμο του Καραγκιόζη. Αυτός και στην παλιά οργάνωση ήταν Β΄ κατηγορίας»…