ΚΟΙΝΩΝΙΑ
06/02/2015 18:42 EET | Updated 07/02/2015 10:13 EET

Πυρπόληση περιπολικού και επίθεση κατά αστυνομικών στα Εξάρχεια

Φωτογραφία Αρχείου
eurokinissi
Φωτογραφία Αρχείου

Επίθεση από ομάδα αντιεξουσιαστών δέχτηκε το βράδυ της Παρασκευής περιπολικό της Τροχαίας στην οδό Τοσίτσα στα Εξάρχεια.

Κουκουλοφόροι έκαψαν ολοσχερώς το όχημα της αστυνομίας και, σύμφωνα με πληροφορίες, ξυλοκόπησαν τους δύο αστυνομικούς, οι οποίοι έφυγαν τρέχοντας από το σημείο για να σωθούν.

Όλα ξεκίνησαν στις 23:00, όταν ταξί συγκρούστηκε με αυτοκίνητο στην οδό Τοσίτσα και οι δύο οδηγοί κάλεσαν την Τροχαία να καταγράψει το περιστατικό. Μόλις το όχημα της Τροχαίας έφτασε στο σημείο, δέχτηκε την επίθεση από οργανωμένη ομάδα κουκουλοφόρων που βρισκόταν κοντά στην πλατεία Εξαρχείων.

Οι δράστες έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο, οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι υπάρχει φόβος εγκλωβισμού και έτσι άνοιξαν τις πόρτες και άρχισαν να τρέχουν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από γιατρούς.

Στα Εξάρχεια επικράτησε ένταση καθώς επιχείρησαν διμοιρίες των ΜΑΤ και άνδρες της ομάδας Δέλτα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έγιναν δεκάδες προσαγωγές στη ΓΑΔΑ.

Στον εισαγγελέα μεταφέρθηκαν το Σάββατο οκτώ άτομα, τα οποία συνελήφθησαν από την Αστυνομία κατά την διάρκεια των επεισοδίων που πραγματοποιήθηκαν στα Εξάρχεια το βράδυ της Παρασκευής.

Πρόκειται για την πρώτη φορά επί της νέας πολιτικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ που εκδηλώνονται επεισόδια στα Εξάρχεια και αποτελεί ένα πρώτο «κρας τεστ» για το νέο δόγμα αστυνόμενυσης που θέλει να εφαρμόσει ο Γιάννης Πανούσης.

Sponsored Post