ΚΟΙΝΩΝΙΑ
06/02/2015 10:46 EET | Updated 06/02/2015 10:46 EET

Επιχειρηματίας προσπάθησε να λαδώσει τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας

eurokinissi

Γνωστός επιχειρηματίας, ο οποίος επιχείρησε να «λαδώσει» τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας με σκοπό να ακυρώσει διαγωνισμό διαχείρισης στερεών αποβλήτων του λιμανιού, συνελήφθη από τη Αστυνομία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 38χρονος ήθελε να γίνει νέα προκήρυξη, πιο ευνοϊκή για την εταιρία του, προκειμένου να καταφέρει να χτυπήσει τον διαγωνισμό.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, ο «πρωταγωνιστής» της υπόθεσης είναι συνιδιοκτήτης αλυσίδας εταιρειών διαχείρισης αποβλήτων και ενέργειας με έδρα τον Πειραιά. Φέρεται να προσέγγισε τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (Ο.Λ.ΚΕ) και να του πρότεινε 15.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος του οργανισμού απευθύνθηκε στις αστυνομικές αρχές και σε ραντεβού που δόθηκε χθες το απόγευμα στην Κέρκυρα συνελήφθη ο επιχειρηματίας την ώρα που του έδινε 5.000 ευρώ, ως προκαταβολή του συνολικού ποσού των 15.000 ευρώ που είχε προτείνει ως «μίζα» στον πρόεδρο.

Αναλυτικότερα αναφέρεται ότι ο 38χρονος επεδίωκε από τον πρόεδρο του Ο.Λ.ΚΕ να ακυρώσει το διαγωνισμό και να τον επαναπροκηρύξει, τροποποιώντας τους σχετικούς όρους και τις προϋποθέσεις. Είχαν ακολουθήσει σειρά τηλεφωνικών επαφών έως την τελική που δόθηκε το ραντεβού της σύλληψης. Ο 38χρονος συνελήφθη αμέσως μετά την παράδοση των χρημάτων στον πρόεδρο του οργανισμού, τα οποία και κατασχέθηκαν. Ο συλληφθείς με τη κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για το αδίκημα της δωροδοκίας υπαλλήλου, οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κερκύρας.