CULTURE
07/02/2015 03:30 EET | Updated 07/02/2015 03:40 EET

Χειρόγραφα του Martin αποκαλύπτουν νέα ερωτικά τρίγωνα, αιμομιξίες και δολοφονίες που δεν είδαμε ποτέ στο Game of Thrones

youtube

Ένα αρκετά...διαφορετικό Game of Thrones, σχεδίαζε να παρουσιάσει σε αναγνώστες και τηλεθεατές ο συγγραφέας Τζώρτζ Ρ.Μάρτιν όπως αποκαλύπτει σειρά χειρογράφων που είχε αποστείλει στον εκδότη του Χάρπερ Κόλλινς το 1993. Οι κεντρικοί χαρακτήρες, βάσει της αρχικής πλοκής, εμφανίζονται να μπλέκουν σε διαφορετικές περιπέτειες, αρκετοί μοναχικοί ήρωες ζουν απαγορευμένους έρωτες και άλλοι δεν είναι τελικά τόσο...αγνοί όσο τους γνωρίσαμε στην παρούσα εκδοχή του έργου-τουλάχιστον μέχρι τώρα! Η δε αιμομιξία, δεν θα ήταν αποκλειστικό «προνόμιο» της οικογένειας Λάνιστερ!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Independentο συγγραφέας, μεταξύ άλλων σχεδίαζε να παρουσιάσει στους αναγνώστες του ένα «επικό ερωτικό τρίγωνο μεταξύ του Τύριον, της Άρυα και του ετεροθαλούς αδελφού της Τζων», μια εντελώς διαφορετική «εκδοχή» της Ντενέρις αλλά και μια εναλλακτική εξέλιξη για τον Οίκο Μπαράθιον.

Σε ποιούς ήρωες θα «επιτραπεί» να ζήσουν

Αυτές ήταν μόνο μερικές από τις προτάσεις του Martin, οι οποίες περιγράφονται στις τρεις σελίδες χειρογράφων που έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο και είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα winteriscoming.net

Όπως εκτιμάται, ο Martin έγραψε την αρχική πλοκή της σειράς ενώ ακόμη επεξεργαζόταν το Τραγούδι του Πάγου και της Φωτιάς. Πολλά από τα όσα περιγράφονταν σε αυτή, αν και δεν υιοθετήθηκαν, ίσως να παρέχουν στοιχεία για το ποιοι τελικά από τους χαρακτήρες του θα καταφέρουν να επιβιώσουν.

Στους αρχικούς σχεδιασμούς λοιπόν ήταν να «επιτρέψει» στον Τζον Σνόου, την Άρυα, στον Μπραν, στον Τύριον και στην Ντενέρις να ζήσουν, δίνοντας στους αναγνώστες την ευκαιρία να τους «δουν» να μεγαλώνουν και από παιδιά να γίνονται ενήλικες, να αλλάζουν και παράλληλα να αλλάζουν και τον κόσμο γύρω τους.

Πιο «σοκαριστική» όμως, όπως σχολιάζει η Independent, είναι η εξέλιξη που θα είχαν κάποιοι εκ των ηρώων του Μάρτιν, βάσει του σεναρίου που επεξεργαζόταν ο συγγραφέας περισσότερα από 20 χρόνια πίσω.

Σύμφωνα λοιπόν με τα χειρόγραφα του Μάρτιν:

-Η Άρυα και ο Τζων Σνόου ερωτεύονται παθιασμένα

Ο συγγραφέας «ήθελε» τα ετεροθαλή αδέρφια να ερωτεύονται και να βασανίζονται από τα αισθήματά τους μέχρι τη στιγμή που «το μυστικό για τους πραγματικούς γονείς του Τζον, θα αποκαλυπτόταν στο τελευταίο βιβλίο».

-Και ο Τύριον ερωτευμένος με την Άρυα

Ο Τύριον, σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια του Μάρτιν, θα ερωτευόταν απελπισμένα με τη μικρότερη Σταρκ, θα ορκιζόταν πίστη στην οικογένειά της και θα υποσχόταν να καταστρέψει τον αδερφό του Τζέιμι. Ο Τύριον θα δολοφονούσε συγκεκριμένα πρόσωπα και θα φρόντιζε να ενοχοποιηθεί για τις πράξεις του ο μεγαλύτερος αδερφός του.

-Η Ντενέρις σκοτώνει τον Ντρόγκο

Η Καλίσι, θα σκότωνε τον σύζυγό της Ντρόγκο σε μια πράξη εκδίκησης για τη δολοφονία του μνησίκακου αδελφού της Βισέρις από τον αρχηγό των Ντοθράκι. Επίσης σύμφωνα με τους αρχικές σκέψεις του συγγραφέα, η εν πολλοίς αναμενόμενη εισβολή του στρατού της Ντενέρις στα Επτά Βασίλεια, θα είχε γίνε πολύ νωρίτερα και σίγουρα δεν θα καθυστερούσε τόσο όσο στην τελική εκδοχή, κατά την οποία η Μητέρα των Δράκων αναβάλει διαρκώς το πέρασμα στο Γουέστερος.

-Η Σάνσα γεννά το παιδί του Τζόφρυ

Αν και ο Τζόφρυ, στην τελική εκδοχή των βιβλίων και της τηλεοπτικής σειράς πέφτει θύμα δηλητηρίασης και πεθαίνει κατά τη δεξίωση μετά το γάμο του με την Μάρτζερυ Ταιρέλ, ο Μάρτιν αρχικά ήθελε τον βασιλιά να παραμένει παντρεμένος με την Σάνσα και να αποκτούν παιδί. Η δε Σάνσα μάλιστα, επρόκειτο να γυρίσει την πλάτη στην οικογένειά της, «μια επιλογή που αργότερα θα μετάνιωνε πικρά». Εάν επικρατούσε αυτή η εκδοχή ο «Κόκκινος Γάμος» δεν θα είχε γίνει ποτέ...

-Ο Τζόφρυ και ο Ρομπ δίνουν μάχη σώμα με σώμα

Οι δύο άνδρες, θα συναντιόνταν στο πεδίο της μάχης και θα μονομαχούσαν σκληρά, μέχρι τη στιγμή που οι Τυριον και Τζέιμι θα έπαιρναν την κατάσταση στα χέρια τους και θα αποτελείωναν τον πρωτότοκο γιο των Στάρκ.

Ο διαρκώς ανατρεπτικός Μάρτιν μας είχε προειδοποιήσει πως η πρότασή του πιθανότατα να αλλάξει και όπως γράφει στην αρχή του γράμματός του προς τον εκδότη του: «Όταν ξέρω ακριβώς που οδηγείται ένα βιβλίο χάνω το ενδιαφέρον να το γράψω».

Συνεπώς, δεν αποκλείεται να μας περιμένουν ακόμη, πάρα πολλές εκπλήξεις...