ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
07/02/2015 11:50 EET | Updated 07/02/2015 12:45 EET

Συναντήσεις Βαρουφάκη με Lazard. Στόχος μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα για την ανακούφιση του λαού

The managing director of the French business bank Lazard France, Matthieu Pigasse, attends on November 21, 2012 the 'What development strategies should African companies employ?' plenary session at the first Africa CEO Forum in Geneva.    AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI        (Photo credit should read FABRICE COFFRINI/AFP/Getty Images)
FABRICE COFFRINI via Getty Images
The managing director of the French business bank Lazard France, Matthieu Pigasse, attends on November 21, 2012 the 'What development strategies should African companies employ?' plenary session at the first Africa CEO Forum in Geneva. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI (Photo credit should read FABRICE COFFRINI/AFP/Getty Images)

Συνεχείς διεργασίες , στο ελληνικό οικονομικό επιτελείο, ενόψει του Eurogroup, της ερχόμενης εβδομάδας. Το Σάββατο και πριν την συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, συνάντησε πολυμελές κλιμάκιο του Οίκου Lazard που αναλαμβάνει την υποστήριξη της διαπραγματευτικής γραμμής της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές για τα θέματα χρέους και της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, η ελληνική κυβέρνηση, εξελίσσει την στρατηγική της εν όψει του κρίσιμου έκτακτου συμβουλίου Eurogroup της ερχόμενης Τετάρτης, με στόχο την αμφισβήτηση των σκοπών των δανείων και της Τρόικας, στα θέματα του δημοσίου χρέους.

Μάλιστα, οι ίδιοι κύκλοι του υπουργείο έλεγαν πως «στο δικαστήριο χρειάζεται τους καλύτερους δικηγόρους».

Σε συνέντευξή του στη γαλλική τηλεόραση, ο κ. Ματιέ Πιγκάς από την εταιρεία Lazard εξηγεί την ακριβή θέση της ελληνικής κυβέρνησης, τονίζοντας ότι στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να αφιερώσει ένα μέρος από το πρωτογενές πλεόνασμα όχι πια για την εξόφληση του χρέους αλλά για την υποστήριξη του ελληνικού λαού, αίτημα που ο ίδιος θεωρεί "κοινωνικά και πολιτικά θεμιτό".

Δήλωσε επίσης πεπεισμένος ότι η ελληνική κυβέρνηση θα έχει κατά νου να παρουσιάσει τον συμβιβασμό ή την συμφωνία που σκέφτεται στις 11/2 στο Eurogroup επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα ζητάει χρόνο.