ΕΙΔΗΣΕΙΣ
07/02/2015 06:55 EET | Updated 07/02/2015 06:55 EET

Δεκέμβριος 2012: Οταν ο Βαρουφάκης έλεγε ότι δεν θα ασχοληθεί ποτέ με την πολιτική για να μην αυτολογοκρίνεται (vid)

Είναι μερικές φορές που πολλοί θα ήθελαν να μην έχουν κάνει κάποιες δηλώσεις ποτέ. Ειδικά οταν διαψεύδονται μέσα σε λίγα χρόνια. Δεν ξέρουμε αν αυτό ισχύει στην περίπτωση του λαοπρόβλητου υπουργού οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος στις εκλογές του 2012, χαρακτήριζε το τότε πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κακογραμμένο, κουραστικό και σκορποχώρι, εν΄΄ω λίγους μήνες αργότερα (το Δεκέμβριο του 2012) σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο ΣΚΑΪ, είχε δηλώσει κατηγορηματικά δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθεί με την πολιτική, γιατί θα τον διέγραφε οποιοδήποτε κόμμα.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν θα ασχοληθεί πότε με την πολιτική, είχε τότε απαντήσει:

«Μα ποτέ δεν ασχολήθηκα με την πολιτική. Ασχολούμαι ως πολίτης και ως συμμετέχων στον δημόσιο διάλογο. Και είναι κάτι που θα κάνω πάντα. Καταρχήν, αν μπω σε ένα πολιτικό κόμμα μέσα σε μία εβδομάδα θα με έχει διαγράψει, όποιο κι αν είναι αυτό», εξηγούσε τότε, ενώ πρόσθετε ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει κομματική γραμμή.

«Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να ακολουθήσω μία κομματική γραμμή σε οτιδήποτε. Κάνεις μία συζήτηση με έναν εκπρόσωπο πολιτικού κόμματος και ξέρεις ότι και να τον πείσεις εκείνη τη στιγμή για αυτό που λες δεν μπορεί να στο πει, γιατί αν στο πει θα γυρίσει το κόμμα του εναντίον του. Για αυτό δεν υπάρχει πιθανότητα να μπω εγώ στη δική του θέση, να αυτολογοκρίνομαι και να αυτο-λοβοτομούμαι».

Στις εκλογές του Ιανουαρίου, ο Γιάνης Βαρουφάκης προφανώς αναθεώρησε και κατέβηκε υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄περιφέρεια της Αθήνας , όπου εξελέγη πρώτος με περισσότερους από 131.000 σταυρούς